Sport

Hosszú Katinka komoly szponzort kapott

Hosszú Katinka csatlakozott a MOL csapatához. A háromszoros olimpiai bajnok úszó és a nagyvállalat közös értékeit a “professzionalizmus és a kemény munkába vetett hit jelentik” – derült ki a két fél hétfői sajtótájékoztatóján.

“Katinka eredményeiért az egész ország szurkol. Mindennap bizonyítja, hogy kitartással és kemény munkával a világ legjobbjává lehet válni” – mondta Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója, megjegyezve, hogy ők is hasonlóan gondolkoznak.

Az együttműködés apropóján jótékonysági akciót is indított a MOL: Hosszú Katinka felajánlott egy általa dedikált úszósapkát, amelynek a képét a MOL felteszi a Facebook-oldalára, és ha 25 ezer like-ot kap, akkor a MOL 3 millió forinttal támogatja a Gézengúz Alapítvány kisgyerekeken segítő hidroterápiás módszerét.

“Ami számomra nagyon fontos, hogy mindig olyan együttműködéseket vállalok, amelyben vannak közös pontjaink – jelentette ki a bajnoknő. – Mindig feszegetjük a határokat, ez igaz az én pályafutásomra, és a MOL történetére is.”

Hernádi Zsolt hozzátette: az, hogy valaki a javítás érdekében konfliktusokat vállal, “nekünk a DNS-ünk”, tehát Hosszú személyisége is fontos érv volt a hangját gyakran hallató úszónő kiválasztásakor.

Hosszú beszélt is a FINA (nemzetközi szövetség) számára írt leveléről. Azért vállalta a vb előtt is a konfliktust, “mert pont most jöttek ki az új világkupa-szabályok, de ez már érett is”. Hosszú úgy érvelt, hogy ha nem vállalja ezt fel, akkor “hosszabb távon csak nagyobb lett volna a baj, és az egész nagyobbat csattan.” 

Ugyanakkor “egy úszónak tudnia kell kezelni ezt, tudnia kell nem továbbvinni a versenyekre. Számomra ez nem egy harc, hanem egy olyan ügy, amiből idővel pozitív változások lesznek.”

Nyilván sok cég csak a pozitív kommunikációt tartja elfogadhatónak, ennek ellenére a MOL-vezérnek kifejezetten imponál Hosszú hozzáállása, ami “jobbá teheti a világot”.

Hosszú a kudarcokból is sokat tanult, így a londoni olimpia jelentette neki a legjobb tanulópénzt. Onnantól kezdve egy célért dolgozott, “mindegy, hogy azt holnap érem el vagy tíz év múlva”.

Az olajvállalat egyben a vizes vb “nemzeti szponzora” is, illetve támogatja Gyurta Dánielt, és a férfi pólóválogatottat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik