Sport

Kisorsolták a csoportokat a kézilabda-BL következő kiírásához

Nem volt kegyes a sorsolás péntek este Ljubljanában a magyar csapatokkal. A férfiaknál a Telekom Veszprém többek között a lengyel Kielcével és a francia PSG-vel, míg a Mol-Pick Szeged a címvédő Vardar Szkopjával és a spanyol Barcelonával került azonos csoportba.

A Császár Gábort foglalkoztató Schaffhausen a C-csoportba került, ahol többek között az Ademar Leónnal és a szlovén Velenjével találkozik.

A hölgyeknél a címvédő Győri Audi ETO KC az orosz Rosztov-Donnal, a dán Midtjyllanddal és a francia Bresttel került össze, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria a macedón Vardar Szkopjéval, a norvég Larvikkal és a második selejtezőcsoport győztesével találkozik.

A lebonyolítás nem változik a legutóbbi évhez képest, 28 csapat küzd négy csoportban. A csoportkör első fordulója szeptember 13-17-én lesz, míg az A-B-csoport esetében 2018. február 28. és március 4. között zárul a szakasz.

Kézilabda Bajnokok Ligája 2017-18-as kiírás, csoportok:

Férfiak:
A csoport: Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón), Löwen (német), PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), MOL-PICK Szeged, Kristianstad (svéd), Nantes (francia)
B csoport: Telekom Veszprém, Kielce (lengyel), PSG (francia), Aalborg (dán), Celje (szlovén), Meskov Breszt (fehérorosz), Flensburg (német), THW Kiel (német)
C csoport: Ademar León (spanyol), Skjern (dán), Velenje (szlovén), Schaffhausen (svájci), Dinamo Bucuresti (román), Elverum (norvég)
D csoport: Metalurg Szkopje (macedón), Motor Zaporizzsja (ukrán), Montpellier (francia), Besiktas (török), Csehovszkije Medvegyi (orosz), a selejtezőtorna győztese

Nők:
A csoport: CSM Bucuresti (román), Nyköbing (dán), Krim Ljubljana (szlovén), Vistal Gdynia (lengyel)
B csoport: Győri AUDI ETO KC, Rosztov-Don (orosz), Midtjylland (dán), Brest (francia)
C- csoport: Vardar Szkopje (macedón), Larvik (norvég), Ferencváros, 2. selejtezőtorna győztese
D csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Metz (francia), SG BBM Bietigheim (német), 1. selejtezőtorna győztese

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik