Sport

Hét év után távozik a Fradi balszélsője

Az NB I-ben szereplő Békéscsaba egy plusz egy éves szerződést kötött Szarka Adriennel, aki hét szezon után hagyja el az FTC-Rail Cargo Hungariát, jelentette be a klub hivatalos honlapján.

A balszélső a Soltvadkerti TE-ben kezdett kézilabdázni, majd 2006-ban Kiskunhalasra került, és 2010-ig játszott a Kiskunhalas NKSE-ben. Szarka 2010-ben a Ferencvároshoz szerződött, amelynek színeiben tagja volt a kétszeres KEK-győztes együttesnek és a 2015-ben magyar bajnokságot nyerő csapatnak is.

Szarka mellett a juniorválogatott beálló, Pintér Zsanett is Békéscsabára igazolt, a 20 éves játékos kétéves szerződést írt alá. Pintér 2007-ben a Ferencváros csapatánál kezdte a pályafutását, innen igazolt 2015. nyarán Mosonmagyaróvárra, ahonnan pár hónappal később szerződtette a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese. A beálló a 2016/2017-es idényt kölcsönben a Kispest csapatánál töltötte.

Zsanett 30 alkalommal szerepelt a junior válogatottban, legutóbb pályára lépett a 2016-os oroszországi junior világbajnokságon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik