Sport

Alonsónak ajánlatot tett az egyik Forma-1-es csapat

Ha az időmérőből, vagy úgy összességében az elmúlt időszakból indulunk ki, akkor kijelenthető: az Azeri Nagydíj sem a McLraneről fog szólni. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne sem jutott tovább a Q1-ből, ráadásul a spanyolnak 40, a belgának pedig 30 rajthelyes büntetése van.

Mégis a héten Alonso volt az, akiről a hírek szóltak, a legfontosabb vele kapcsolatban, hogy azt mondta:

2018-ban is a Forma-1-ben fog versenyezni.

Már csak az a kérdés hol, mert azt többször is kijelentette, hogy versenyképes autóval akar indulni. A McLaren-Honda pedig nem az.

A Marca vasárnapi cikke szerint az ügynöke Bakuban együtt ebédelt a Mercedes két osztrák vezetőjével, Toto Wolffal és Niki Laudával, de ott nem annyira került szóba, hogy Alonso átigazolna. A madridi lap szerint a Renault ellenben ajánlatot tett a spanyol pilótának.

Jelenleg a Renault sem az a csapat, amelyikkel futamgyőzelemért lehet harcolni, ugyanakkor a McLarenhez képest mindenképpen előrelépés. Alonso két világbajnoki címet nyert a csapattal, akikkel azóta is jó a kapcsolata, a Renault merész terveket szövöget és abba igenis passzolna Alonso, akinek a leigazolása további szponzorokat csalogathatna a csapathoz.

Fotó: Europress/Getty Images/Mark Thompson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik