Sport

Hét éve nem történt ehhez hasonló Novak Djokoviccal

Novak Djokovic elfogadta a szabadkártyát a jövő heti, eastbourne-i tenisztornára, ami azt jelenti, hogy 2010 után először indul füves pályás viadalon a Roland Garros és Wimbledon között.

Először látogatok Eastbourne-be, de nagyon jó dolgokat hallottam a tornáról

– mondta szerdán a szerb játékos, aki az első kiemelt lesz, s abban reménykedik, hogy pályára lépésével sikerül formába lendülnie az angol nyílt bajnokságra.

A korábbi világelső komoly hullámvölgybe került az elmúlt 12 hónapban. Tavalyi Roland Garros-diadala azt jelentette, hogy a legendás Rod Laver után első férfi játékosként birtokolta mind a négy Grand Slam-torna bajnoki címét. Ezt követően Wimbledonban korán kiesett az amerikai Sam Querrey ellen, majd elvesztette első helyét a világranglistán a skót Andy Murrayvel szemben.

Az idei esztendő sem indult jobban számára, már a második körben búcsúzott az Australian Openen, ahol az üzbég Gyenyis Isztomin múlta felül. Múlt hónapban elküldte az egész edzői stábját, de ez sem segített, ugyanis a Roland Garroson a legjobb nyolc között az osztrák Dominic Thiem ejtette ki úgy, hogy a negyedik játszmát 6:0-ra vesztette el húsz perc alatt. A 30 éves Djokovic 2011 márciusa óta először nincs a legjobb kettőben a világranglistán.

A wimbledoni torna július 3-án rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik