Sport

Újra gyerekek közt a pedofíliával vádolt úszóedző

Hétfőn korábbi munkáltatójánál, az MTK-nál, korábbi tanítványaival kezdett el újra foglalkozni Tóth Ramón, aki márciusban került a címlapokra.

A fiatal szakemberről tavasszal egész sorozat pucér kép látott napvilágot, amit szerinte csak a barátnőjének küldött el. Mások szerint még Kőbánya SC-s edző korában fiatalkorú tanítványai is kaptak hasonló fotókat, ahogy hallani olyan, akkor még 13 éves úszólányról, akit sikamlós sms üzenetekkel zaklatott évekkel korábban.

Az ügy kirobbanása után nem sokkal munkáltatója, az MTK és a Magyar Úszó Szövetség is felfüggesztette Tóth Ramón tevékenységeit. Utóbbi miután lefolytatta saját belső vizsgálatát, menesztette régióvezetői állásából, továbbá visszavette tőle a szövetségtől kapott szponzorautót és egyéb juttatásait. Mindezt etikai vétségre hivatkozva tette annak ellenére, hogy a rendőrségi vizsgálat bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet, nem is indított az edző ellen nyomozást.

Úszás: kirúgták a válogatott egyik edzőjét
Pontot tett egy csúnya ügy végére a Magyar Úszó Szövetség, menesztette a régióvezetőt.

Az MTK ilyen előzmények után hétfőtől alkalmazta újra Tóth Ramónt. Ahogy közleményükben fogalmaztak:

Az MTK az edzőt tisztázó rendőrségi döntés és a szövetség szankciójának ismeretében úgy döntött, hogy 2017. június 19-től Tóth Ramon folytathatja edzői munkáját az MTK Budapest úszószakosztályában.

borsonline.hu elérte az úszóedzőt is, aki a szövetségi döntést tudomásul vette, de nem szeretné minősíteni. Ellenben annak örül, hogy megkezdhette a munkát, mert a gyerekek, akikkel kis csoportokban foglalkozik már nagyon várták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik