Sport

Női kosárlabda-Eb: “Az elején kicsit túlságosan tiszteltük az ellenfelet”

Stefan Svitek (Array)
Stefan Svitek (Array)

A magyar női kosárlabda-válogatott 14 ponttal kapott ki az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyoloktól Királyváradon (Hradec Kralove) a csehországi Európa-bajnokság pénteki nyitófordulójában.

Az elején kicsit túlságosan tiszteltük az ellenfelet, de aztán felvettük a harcot, és a második félidőben már csak öt ponttal voltak jobbak a spanyolok

– mondta az MTI-nek Stefan Svitek szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy extra erős volt az ellenfél.

Gyors, modern kosárlabdát játszott, de szerencsére kevés tiszta dobást engedélyeztünk. Ami holnap a cseheket illeti, mindkét csapaton pszichés nyomás lesz a továbbjutás miatt, de szerintem rajtuk nagyobb lesz. Mi játsszuk a játékunkat, lehetőleg a mainál precízebben.

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia a kiváló csapategységről beszélt.

Ez a csapat nagyon jól együtt van, már a selejtezőben is remekül védekeztünk, és örülök, hogy ez a mai meccsen is így volt. Ezen az úton kell továbbmenni, és holnap kellene még néhány extra kosár is, ami ma nem ment be.

A magyarok szombaton 18 órakor találkoznak a házigazda csehekkel, akik első meccsükön 59-47-re kikaptak az ukránoktól, így – mivel a spanyoloktól szinte biztosan kikapnak hétfőn – számukra “élet-halál” kérdése a magyarok elleni találkozó. A kvartett győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezettek nyolcaddöntőt játszanak, az utolsó pedig befejezi szereplését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik