Sport

Spanyolok elleni vereséggel kezdték az Eb-t a női kosarasok

A 2015-ös Európa-bajnokságon bronztérmes, a 2016-os riói olimpián ezüstérmes spanyol válogatott ellen kezdett az idei Eb-n a magyar női kosárlabda-válogatott. Úgyhogy rögtön a legnehezebb csoportellenféllel találta magát szemben Stefan Svitek csapata.

0-8-cal kezdett a magyar együttes, Simon szerezte az első kosarunkat az Eb-n. Az első negyedet 18-8-ra nyerték a spanyolok, a másodikban szorosabb volt a játék, még úgy is, hogy volt egy bő 3 perces időszak, amikor nem tudott kosarat dobni a magyar válogatott, Zele zörgette meg aztán a hálót. A második tíz percet a mieink nyerték meg 13-12-re.

Az első félidőben a magyar válogatottnak egy triplakísérlete volt, az kimaradt.

A későbbiekben is küzdelmes volt a mérkőzés, a magyarok tartani tudták a lépést a spanyolokkal. Csak a pontossággal volt a baj, sem a kettesek, sem a hármasok nem estek, így a harmadik negyedet megint a spanyolok nyerték.

43-31-es spanyol vezetésről kezdődött a negyedik felvonás, a játék pedig mind a két oldalon eléggé döcögős volt. A magyar válogatott nem tudta szorosabbá tenni a mérkőzést, végül 62-48-ra kikapott. Vandersloot és Krivacevic voltak a magyar válogatott legeredményesebb játékosai, 11-11 pontot szereztek. A dobószázalékon van még mit javítani a folytatásban, 33,3 százalékkal tüzelt a magyar csapat a mezőnyből.

A csoport másik meccsén az ukránok 59-47-re verték a házigazda cseheket. Szombaton Csehország-Magyarország mérkőzést rendeznek.

Eredmény – női kosárlabda Eb, A csoport, 1. forduló

Magyarország – Spanyolország 48-62 (8-18, 13-12, 10-13, 17-19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik