Sport

A női csapat egy győzelemmel negyedik, a férfiak három sikerrel ötödikek

A negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a grúziai vívó Európa-bajnokságon. A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina összeállítású együttes azután, hogy a negyeddöntőben egy tussal legyőzte az esélyesebb franciákat, majd a papírformának megfelelően kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszoktól, a helyosztón a németekkel csapott össze.

A magyarok nagyon nehezen találtak fogást ellenfelükön, alig-alig sikerült eredményes akciót vezetniük, így az első kör – három asszó – után 4-15,

az összecsapás kétharmadánál pedig 7-30 volt az állás.

A maradék három párban ugyan összejött 11 tus, de így is nagyon simán nyertek a németek. A mérkőzést a Mohamed, Kreiss, Lupkovics hármas kezdte, majd utóbbi helyére beállt Knapek, de ő sem tudott javítani a helyzeten.

Ötödikként fejezte be szereplését a magyar férfi párbajtőrcsapat. A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta válogatott a dánok elleni győzelmet és az ukránoktól elszenvedett negyeddöntős vereséget követően jó vívással legyőzte az olaszokat, majd az ötödik helyért franciákat is.

Eredmények – vívó-Eb, csapatverseny

Női tőr:

negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 37-36
elődöntő: Oroszország-Magyarország 45-27
a 3. helyért: Németország-Magyarország 45-18

férfi párbajtőr:

nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45-36
negyeddöntő: Ukrajna-Magyarország 45-39
az 5-8. helyért: Magyarország-Olaszország 45-38
az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 26-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik