Sport

Kiütéses győzelem, kijutott az Eb-re a férfi kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön Lettországban lépett pályára a 2018-as horvátországi Európa-bajnokság selejtezőjében. Az már korábban eldőlt, hogy az 1-es csoportot Dánie nyeri, viszont Xavi Sabaté együttese egy győzelemmel már most, az utolsó előtti fordulóban bebiztosíthatta a kijutást az Eb-re.

Nem indult jól a mérkőzés a Nagy Lászlót nélkülöző  magyar csapat számára, 3-1-es hátrányban is voltunk. A folytatásban azért már kezdett egyértelművé válni, hogy a magyar az erősebb válogatott, Mikler mutatott be pár védést, a támadások pedig góllal értek véget, Vilovski sokadik üres kapus találata után 15-9 volt ide a félidőben.

10 perc telt el a második félidőből, amikor 11 góllal vezettünk (12-23). A fiatalokkal teletűzdelt magyar csapatnak nem okozott gondot, hogy magabiztos előnnyel megnyerje a mérkőzést, így kiütéses győzelemmel lett meg a kijutás az Európa-bajnokságra. 23-35 lett a vége. Vilovski 7, Juhász 6 góllal zárt.

Vasárnap a hollandok ellen zárjuk a selejtezőt Veszprémben, az lesz Fazekas Nándor utolsó válogatott mérkőzése. Illetve akkor búcsúzik a szövetségi kapitány, Xavi Sabaté is.

1994 óta, kétévenként rendeznek Európa-bajnokságot a férfi kéziseknél. A magyar csapat kétszer, 2000-ben és 2002-ben maradt csak le. A legjobb eredmény az 1998-as 6. hely.

Szerdán a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokságra jutott ki.

Eredmény – Eb-selejtező, 1. csoports, 5. forduló

Lettország – Magyarország 23-35 (9-15)

a magyar gólszerzők: Vilovski 7, Juhász Á. 6, Győri, Lékai 4-4, Iváncsik T. 3, Bodó, Schuch, Tóth A., Bánhidi 2-2, Ancsin, Szita, Fekete 1-1

Az állás: 1. Dánia 9 pont, 2. Magyarország 7, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0

Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ajánlott videó

Olvasói sztorik