Sport

Igazi világsztárparádé lesz Fehérváron

A kétszeres olimpiai bajnok David Rudisha újra indul a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, július 4-én.

David Rudisha, a villámléptű kenyai középtávfutó tavaly a világ akkori legjobb eredményével (1:43.35 p) nyert 800 méteren a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban, s megkapta a Dr. Spiriev Bojidar trófeát, amelyet a legjobb teljesítményt nyújtó induló vehet át.

A világcsúcstartó a riói olimpián 1:42.15 perccel védte meg címét – így már kétszeres olimpiai bajnok -, aminél 2016-ban senki sem futott jobbat a kétkörös távon. Minden idők nyolc legjobb ideje közül hat Rudisha nevéhez fűződik 800-on.

110 méter gáton az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs ellenfele szintén egy-egy olimpiai és a világbajnok lesz. A riói aranyérmes Omar McLeod már kétszer indult a Gyulai Memorialon, de még nem tudott győzni. A jamaicai az egyetlen sprinter a világon, aki 110 m gáton 13 másodpercen, 100 méteren pedig 10 másodpercen belüli eredménnyel büszkélkedhet. McLeoddal ellentétben az orosz Szergej Subenkov 2015-ben megnyerte a versenyt, abban az évben a világbajnoki címet is begyűjtötte.

A nőknél visszatér minden idők egyik legeredményesebb atlétanője, Veronica Campbell-Brown. A jamaicai versenyző háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnoki aranyérmes, s a Gyulai Memorial háromszoros győztese.

A Gyulai Memorial július 3-4-én, a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban kerül megrendezésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik