Sport

Sporttörténelmi magyar siker született

Szép csöndesen az egyik legkedveltebb, közönség és nézőbarát sportággá fejlődött a legegyszerűbb kocsmasportot, a darts. A kétszeres világbajnok, Adrian Lewis, vagy a jelenlegi világelső, Michael van Gerwen csatáját a Frankfurtban nemrég befejeződött Wales-Hollandia csapat-világbajnoki döntőn telt ház figyelte és a televíziók előtt is milliók szurkoltak, hogy az évente karácsony és szilveszter magasságában zajló egyéni világbajnoki döntőkről már ne is beszéljünk.

Úgyhogy mindezen tények ismeretében lehet értékelni azt a sporttörténelmi magyar sikert, amit Ihász Veronika, Horváth Klaudia női páros az olaszországi Caorléban zajló Darts Európa-bajnokságon elért. Másodszor is Európa-bajnokok lettek. Azért beszélhetünk sporttörténelmi sikerről, mert az Eb-k történetében, – női párosban – soha nem volt címvédés.

A magyar páros rögtön a verseny elején vigaszágra került, de onnantól nem hibázott, a fináléban a spanyolok ellen győzött 3-0, 3-2-re.

A sportág Magyarországon egyre eredményesebb és népszerűbb, csoda hát, ha 2018-ban Budapest rendezheti a steel Európa-bajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik