Sport

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákiával találkozott a világbajnoki selejtezőben. A párharc első mérkőzésén Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata 9 góllal, 28-19-re nyert, így a szerdai, pozsonyi visszavágó lényegében csak formalitás volt.

A szlovákok dobták a találkozó első két gólját, majd Görbicz volt eredményes hetesből. Szoros volt az első félidő, egyik csapat sem tudott meglépni ellenfelétől, Görbicz vezérletével a magyar csapat vezetett 11-10-re harminc perc játék után.

A második félidőnek több olyan szakasza is volt, amikor már három góllal vezettünk, de elég hullámzó volt a csapat játéka, így a szlovákok 13-16-ról fordítani tudtak. Klivinyi találatával hamar kiegyenlítettünk. Az 56. percben Görbicz újabb góljával ismét három volt közte (20-23), de a végjáték a hazaiaknak sikerült jobban, Minarcikova a dudaszó pillanatában állította be a 24-24-es végeredményt. Görbicz volt a mezőny legeredményesebb játékosa, 8 találattal zárt.

A magyar válogatott 52-43-as gólkülönbséggel harcolta ki a világbajnoki részvételt.

A vébé decemberben lesz, Németországban. A csoportokat majd június 27-én, Hamburgban sorsolják ki.

Ez lesz 23. női világbajnokság, a magyarok csak kétszer, 1990-ben és 2011-ben hiányoztak a mezőnyből. A legjobb eredmény az 1965-ös aranyérem, legutóbb 2005-ben szerzett érmet a csapat, akkor bronzot. 2015-ben, Dániában eddigi legrosszabb szereplését produkálta a magyar válogatott, csak a 11. helyen zárt.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány a mérkőzés után azt nyilatkozta, a kijutásnak természetesen örül, de a mutatott játékkal nem elégedett, ennél a vébén sokkal több kell szerinte.

Eredmény – vb-selejtező, visszavágó

Szlovákia – Magyarország 24-24 (10-11)

Szlovákia: Gubiková, Medvedová (kapusok), Bujnochová, Habanková 3, Holesová, Jakubisová 5 (2), Kucerová 1 (1), Mikulcik 3, Minarciková 2, Olsovská, Pastorková, Rajnohová 1, Rebicová 1, Rechtorisová 1, Skolková 6, Szarková 1. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.

Magyarország: Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 2, Görbicz 8 (3), Hársfalvi 2, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, Kovacsics 1, Lukács, Mayer 2, Pálos-Bognár, Schatzl 1, Sirián 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 2, Tóth G., Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Továbbjutott Magyarország, 52-43-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik