Sport

Budapest megpályázza egy rövidpályás úszó-világbajnokság rendezését

A Fővárosi Közgyűlés szerdán pénzügyi kötelezettségvállalás nélküli elvi hozzájárulást adott a Magyar Úszó Szövetségnek arra, hogy megpályázza a 2022-es vagy a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokság megrendezését.  

A képviselők 23 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el az erről szóló, a helyszínen kiosztott javaslatot, amely mellett Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke érvelt a közgyűlés előtt.

A sportvezető elmondta, Budapest és Magyarország a világ egyik úszóközpontjává vált, a szóban forgó rendezvény megrendezése pedig tovább növelheti a főváros és az ország hírnevét.

Kiemelte, a Duna Arénát úgy alakították ki, hogy az alkalmas legyen a 25 méteres medencében zajló rövidpályás verseny lebonyolítására, amely várhatóan hat napig tartana és mintegy háromezer részvevőt fogadna.

Bienerth Gusztáv kérdésre válaszolva közölte, az úszószövetség azért kéri Budapest támogatását, mert a Nemzetközi Úszószövetség (Fina) a napokban úgy döntött, újra kinyitja a jelentkezés lehetőségét, a rendezőről pedig budapesti kongresszusán dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik