Sport

Bacskai: A tíz menet alatt kiderült, hogy szombat este több volt bennem

Harcsa Zoltán, Bacskai Balázs (harcsa zoltán, bacskai balázs, )
Harcsa Zoltán, Bacskai Balázs (harcsa zoltán, bacskai balázs, )

Bacskai Balázs az elmúlt bő egy évtized legsikeresebb amatőr ökölvívója volt, számtalan Magyar bajnoki arany után, szerzett világbajnoki címet a juniorok között (2006), felnőttként Európa-bajnoki aranynak örülhetett (2010), s részt vett a riói ötkarikás játékokon (2016) is.

Szombaton az addig veretlen Harcsa Norbert ellen debütált profiként, ráadásul azonnal címmérkőzésen – amit meg is tudott nyerni. A tíz menetes mérkőzésen a hozzáértők egyöntetű véleménye szerint remekül teljesített.

A harmadik menettől azt gondoltam, hogy simább lehet, de le a kalappal Harcsa Norbi előtt, mert többször úgy éreztem, hogy meg van csípve, és esetleg be tudom idő előtt fejezni a mérkőzést, de nem tudtam hamarabb lezárni a meccset. Nagyon jó összecsapás volt, ellenfelemnek ezúton is gratulálok. Úgy érzem maximálisan sikerült kihasználnom a rendelkezésemre álló rövid felkészülési időt, és úgy gondolom, hogy az állóképességem is jobbnak bizonyult. A tíz menet alatt kiderült, hogy szombat este több volt bennem. Minden pillanatát élveztem a szombat estének.

– mondta Bacskai a Felix Promotionnek adott interjújában.

A középsúlyú magyar bajnok egy teljesen új szakmai csapattal kezdte el profi karrierjét, de a küzdelem során nem látszott semmilyen összeszokatlanság. A győztes ökölvívó szemöldöke – egy vétlen összefejelés következtében – a meccs első felében felrepedt, ami a menet hátralevő részében meglehetősen zavarta a küzdelemben.

Folyt a vér szemembe, és egy idő után komolyan homályosan láttam. Ha valaki találkozott már ezzel tudja milyen zavaró. Szerencsére Kótai Misi a szünetben olyan jól lekezelte a sebet, hogy onnantól kezdve már egy csepp vér sem volt, és a továbbiakban semmilyen formában nem hátráltatott.

Bacskai ugyan egyből címet szerzett a profik között, amire Magyarországon még nem volt példa, ám most pihenő vár rá, legközelebb csak szeptemberben száll ringbe. A bokszoló közel két hét pihenőt kapott mesterétől, Szántó Imrétől, hogy júliusban újult erővel kezdjék meg a felkészülést az őszi szezonra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik