Sport

Ekkora játékvezetői hiba egyszerűen nem fér bele egy bajnoki döntőbe

Ahogyan arról írtunk, a Pittsburgh Penguinsnek összejött az a bravúr az NHL-ben, amire legutóbb majd két évtizede a Detroit Red Wings volt képes még 1997-ben és 1998-ban: két egymást követő évben elnyerni a Stanley Kupát. A Pittsburgh teljesen megérdemelten lett bajnok, 4-2-vel hozta le a négy győzelemig tartó párharcot a Nashville Predators ellen.

Csak az a nagy bírói hiba nem kellett volna a hatodik meccsen.

A második harmad elején járunk, Filip Forsberg a bal szélről tör kapura, lő, Matt Murray pedig véd. Ilyenkor a játékvezetők sok esetben azonnal lefújják az akciót, egyszerűen nincs benne a játékszituációban, hogy a kapus kitegye a korongot. Csakhogy, Murray ezúttal nem fogta a pakkot, az valahogy túljutott rajta és leesett mögé, Colton Sissons pedig az üres kapuba pofozta azt.

A játékvezetők azonban már közbesípoltak, majd videón sem nézték vissza az esetet…

Persze butaság lenne erre az egy hibára fogni, hogy nem a Nashville lett a bajnok. Ha adott esetben nyerték is volna ezt az összecsapást, még mindig lett volna egy hetedik mérkőzés Pittsburghben. Egy Stanley Kupa-döntő hetedik meccsen meg aztán minden, de tényleg minden előfordulhat.

De egy olyan mérkőzésen, amelyen mindössze két gól esett, mindkettő az utolsó két percben, a második ráadásul már tényleg a legvégén, üres kapura, egy ekkora baki meccsdöntő jelentőségű.

Fotó: Europress/AFP/Frederick Breedon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik