Sport

Első profi mérkőzése megnyerésével magyar bajnok lett Bacskai

bacskai balázs (bacskai balázs, )
bacskai balázs (bacskai balázs, )

Bacskai Balázs karrierje első profi mérkőzésén pontozással legyőzte Harcsa Norbertet, ezzel megszerezte a középsúlyú magyar bajnoki címet a Budakalászon rendezett Magyar Ring ökölvívógálán.

Az amatőrök között 2010-ben Európa-bajnok Bacskai nem mindennapos profi debütálásra készült, ugyanis nagyon ritka az, hogy bárki tízmenetesre tervezett címmeccsen mutatkozzon be a hivatásos bokszolók között. Ráadásul Harcsa személyében kifejezetten nehéz riválist kapott, aki eddigi nyolc profi meccsét egyaránt megnyerte.

A budakalászi gálán telt ház fogadta az este fő meccsét vívó két öklözőt, akik meglepően nagy iramban kezdték az összecsapást. Az első menetben Bacskai szép kombinációkat ütött, s jobbnak tűnt, a másodiktól azonban Harcsa magára talált, lényegesen harcosabban bokszolt. Innentől közönségszórakoztató bokszot produkáltak a felek, a második és harmadik menetben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a szorítóban, rengeteg ütéssel.

A meccs közepén Harcsa fáradtabbnak látszott, Bacskai többet ütött, ugyanakkor riválisa minden szakaszban megvillantotta erejét, s komoly ütésekkel bombázta ellenfelét.

Noha Bacskai öt menetnél még sosem bokszolt többet, s Harcsának is nyolc menet volt a legtöbb, amit a ringben töltött – ráadásul nem ennyire intenzív mérkőzésen -, mindketten keményen harcoltak az utolsó, 10. gongszóig. A hajrában egyértelműen Bacskai tűnt jobbnak, még az utolsó menetben is képes volt négy-öt ütéses kombinációkra, így végül egyhangú pontozással (98-92, 96-94, 98-92), megérdemelten győzött.

A Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú Európa-bajnoka ezúttal nem tette kockára övét, a grúz Dato Nanava ellen egy nyolcmenetes összecsapást vívott. A 24 éves magyar magabiztos boksszal nyert, méghozzá egyhangú pontozással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik