Sport

Nagyon látványos, ahogy a magyar gyorskorisok egy drónnal versenyeznek

Egy éremmel és 12-16 megszerzett ponttal elégedett lenne a 2018-as pjongcsangi téli olimpián Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója.

Az olimpiát semmilyen más eseménnyel, még egy világbajnoksággal sem lehet összehasonlítani. A versenyzőink azonban nemcsak tehetségesek, hanem vagányak is. A fiúkról még azt is mondhatnám, hogy kicsit játéknak fogják fel. Nem félnek senkitől, egyértelmű számukra, hogy bárkit meg tudnak verni

– fejtette ki. Hozzátette, mindkét nemben van hat-nyolc olyan versenyző, aki bármelyik számot meg tudja nyerni. Kitért rá, a kajak-kenu szövetséggel folytatott egyeztetések alapján a versenyzők olimpián szerepelt kajakosokkal ülnek majd össze, hogy ezáltal is segítsék a mentális felkészülésüket.

“Tizenkét sportolóval számolunk, a műkorcsolyázók közül Tóth Ivett szerzett kvótát Magyarországnak. A női és férfi rövidpályás gyorskorcsolya-csapat is kiharcolhatja a szereplést a világkupákon, így először lehetne ott egyszerre mindkét nem váltója az ötkarikás játékokon. Ez öt-öt főt jelentene, illetve a nagypályás korcsolyázó Nagy Konrád is ott lehet Pjongcsangban” – fejtette ki.

A két csapat a 111 nap múlva, Budapesten rajtoló négyállomásos vk-sorozatban harcolhatja ki az olimpiai szereplést: ehhez a három legjobb eredményt figyelembe véve kell az első nyolc közé kerülnie az idei rotterdami vb-n ezüstérmes női, illetve bronzérmes férfi váltónak. Méterben éppen 111 egy short track kör hossza.

Bemutattak egy jópofa videót, amin a férficsapat egy drónnal versenyzett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik