Sport

Le akarják váltani Bienerth Gusztávot

24.hu
24.hu

2017. 06. 07. 14:23

Korábban a témában:

Január 8-án választották meg a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökének Bienerth Gusztávot, aki a nem sokkal korábban lemondott Gyárfás Tamás helyét vette át. Bienerth körül azonban hamar elfogyott a levegő, a botrányosra sikerült májusi közgyűlésen pedig két nagy pofont is kapott, ami után többen is azt várták, hogy majd lemond. Nem mondott és később is azt válaszolta, nem érzi úgy, hogy távoznia kellene.

A szentendrei HKLSE úszóklub elnöke, Tóth István szerint törvénytelen keretek között zajlott le a MÚSZ májusi közgyűlése, az pedig, hogy a jelenlévők leszavazták az alapszabály-módosítást azt jelenti, hogy a tagság nem a Bienerthék által kijelölt úton akar továbbmenni.

Szerinte Bienerth és az elnökség is alkalmatlan a feladatuk teljesítésére.

Épp ezért Tóth rendkívüli közgyűlés összehívását sürgeti június 24-re. Azt szeretné elérni, hogy a MÚSZ-tagok bizalmát élvező elnök és elnökség legyen. A Magyar Úszó Szövetség alapszabályának 18. paragrafus 1/b pontja szerint rendkívüli közgyűlést kell összehívni, ha a tagok egyharmada kéri.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.