Sport

Két veszprémi a final four álomcsapatában – videó

Vasárnap lezárult a kézilabda Bajnokok Ligája final fourja, a Veszprém meggyőző teljesítménnyel húzta be a bronzérmet, míg a Vardar Szkopje történelme első BL-győzelmét szerezte egy utolsó másodperces góllal. A Nemzetközi kézilabda-szövetség (EHF) összeállította a négyes döntő álomcsapatát az elődöntők és a helyosztók alapján, a bakonyiaktól ketten is bekerültek a válogatásba.

Az álomcsapat irányítójának is megválasztották Aron Pálmarssont, a Veszprém izlandi játékosát. Azért esett rá a szövetség választása, mert bombaerős dobásai mellett fantasztikus gólpasszokat is adott, ezzel felmutatva, milyen egy klasszis irányító repertoárja.

Pálmarssonon kívül Andreas Nilsson került be a csapatba, akit a szövetség értékelése szerint a világ bármelyik csapatának nehéz lenne tartania. Az EHF kiemelte, hogy Pálmarsson passzaival különösen kiemelkedőt nyújtott a szélső.

Szintén érdekes lehet számunkra, hogy a kilencedik BL-döntőjét játszó magyar származású Sterbik Árpád lett a final four álomcsapatának kapusa.

Ha pedig Pálmarsson és Nilsson összjátékának ereje szóba került, a szélső Barcelona elleni találata bekerült a torna öt legszebb gólja közé is.

A final four álomcsapata:

Kapus – Arpad Sterbik (Vardar)
Balszélső – Timur Dibirov (Vardar)
Balátlövő – Mikkel Hansen (PSG)
Irányító – Aron Pálmarsson (Veszprém)
Jobbátlövő – Alex Dujshebaev (Vardar)
Jobbszélső – Ivan Cupic (Vardar)
Beálló – Andreas Nilsson (Veszprém)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik