Sport

Xavi Sabaté: Jobbak voltunk a PSG-nél, megérdemeltük volna a győzelmet

Ahogyan arról írtunk, a Veszprém 27-26-ra kikapott a PSG-től a kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, úgyhogy elúszott az esély a triplázásra (az NB I-et és a Magyar Kupát már megnyerték), és tovább kell várni a klub első BL-győzelmére. Xavi Sabaté, a veszprémiek vezetőedzője meccs utáni értékelésében először is gratulált a párizsiaknak, bár szerinte csapatának kellett volna nyernie.

Úgy érzem jobbak voltunk, megérdemeltük volna győzelmet. Igaz, hogy vezettek 3 góllal is, de az az előny a mi hibáinkat követő leindításokból adódott. Csalódottak vagyunk, habár egy kiváló csapat ellen vesztettünk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen egy nagyon nehéz szezon van mögöttük, és helytálltunk 3 versenysorozatban is. De ha egy olyan csapat ellen, mint a Párizs tiszta helyzeteket hagyunk ki, és még a szerencse sincs mellettünk, akkor vereség lesz a vége. Holnap mindent megteszünk a 3. helyért

– idézi a veszprémiek klubhonlapja Sabatét.

Gasper Marguc és Nagy László tartották meccsben a Veszprémet a második félidő közepén, amikor úgy nézett ki, hogy komolyabb előnybe kerülhet a Paris Saint-Germain. Előbbi 5, utóbbi 6 gólt szerzett. Marguc csalódottan értékelt:

Nagyon csalódottak vagyunk. Ez egy szoros és kemény meccs volt. A végjátékban a PSG szerencsésebb volt, de talán jobban is koncentrált. Nem játszottunk rosszul, de sok helyzetet hagytunk ki. Most gyorsan regenerálódnunk kell, és holnap meg kell nyernünk a 3. helyért a meccset.

A túloldalon természetesen nagy az öröm. Már csak azért is, mert a jó ideje tehetős PSG-nek kissé meglepő módon ez lesz az első döntője a Bajnokok Ligájában:

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a meccset, amelyen 60 percig erőkézilabda zajlott. Igaz, volt 3 gólos előnyünk is, de végig szoros volt a találkozó. A legfontosabb, hogy van esélyünk megnyerni a Bajnokok Ligáját holnap

– idézi a Veszprém honlapja Zvonimir Serdarusicot, a PSG trénerét.

A másik elődöntőben a Vardar Szkopje és a Barcelona csap össze. Azután derül majd ki, kivel kell meccselnie a Veszprémnek vasárnap a bronzért.

Fotó: Europress/dpa/Marius Becker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik