Sport

Kétszer járt Magyarországon a kosaras, mégis magyar válogatott lesz

Csütörtökön letette az állampolgári esküt, így hivatalosan is magyar-amerikai állampolgár lett DeAndre Kane, számolt be a Nemzeti Sport. Ez önmagában még nem lenne szenzáció, hiszen a mai sportvilágban már nem ritkaság az ilyesmi, azonban a kosaras esete megdöbbentő: életében akkor volt másodjára Magyarországon, amikor letette az esküt!

Nem titok, hogy ezzel erősítette meg a szövetség a magyar kosárlabda-válogatott keretét, a 27 éves hátvéd az őszi Európa-bajnokságon már pályára is léphet hazánk csapatában. Magától adódik a kérdés, vajon miért éri meg Kane-nek ez az egész?

Ez óriási lehetőség számomra, válogatott lehetek, képviselhetek egy országot – amelyről bevallom, egyelőre nem sokat tudok –, s Európa-bajnokságon játszhatok. Ráadásul topjátékosok ellen, elég ha csak azt nézzük, kikből áll a spanyol együttes. Budapest csodaszép képeken és az a kevés is tetszett, amit láttam belőle, majd ha bő egy hónap múlva jövök, megnézem jobban. Ja, és van Vapiano, amit imádok, mint ahogy az olasz ételeket általában.

– mesélte a Nemzeti Sportnak a kosaras.

Az interjúból az is kiderül, hogy szinte semmit sem tud Magyarországról Kane és egyedül Hanga Ádám nevét ismeri a játékosok közül. Kane-t az ügynökén keresztül kereste meg a magyar szövetség, de Sztojan Ivkoviccsal még egyszer sem találkozott.

A magyar válogatott szeptember elsején kezdi meg az Európa-bajnokságot Kolozsvárott, az első ellenfél Horvátország lesz.

Kosárlabda Eb, C csoport:

Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró, Románia Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik