Sport

Hosszú Katinka Michael Jordanhez hasonlítja magát

Az éppen Amerikában edzőtáborozó Hosszú Katinkánál és férjénél, Shane Tusupnál is kicsapta a biztosítékot a FINA kedden bejelentett szabályváltoztatása. Az úszónő szerdán azonban már kicsit higgadtabban posztolt a témában, amikor érdekes párhuzamot vont saját maga és minden idők legnagyobb kosárlabdázója, az amerikai Michael Jordan között.

A FINA-szabályváltoztatás és Katinka kirohanása kapcsán a Magyar Úszó Szövetség is kiadott egy közleményt, amelyben lényegét tekintve kiállt Katinka mellett. A MÚSZ értetlenségének adott hangot és meglepő módon visszadobta a labdát Gyárfás Tamásnak, akitől, mint FINA-alelnök kér segítséget a döntés felülvizsgálatában.

Érdekes az is, ahogy Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány értékelte a kialakult helyzetet:

Abszolút megértjük Katinka szándékát. Van egy világsztárunk, aki sorozatban vesz részt erős versenyeken és szüksége is van az ilyen kemény megmérettetésekre. Kell is, hiszen ellehetetlenülne a felkészülése. Nyilván fontos tényező a megnyerhető pénz is, de én azt gondolom egy Katinka kaliberű sztárnál, hogy jobban zavarja, hogy ez a szabály a felkészülését akadályozza. Hosszú Katinka ezzel a módszerrel és mentalitással lett olimpiai bajnok, tehát az élet eddig az ő módszerét igazolta.

Előzmények:

Nemzetközi Úszószövetség (FINA) kedd este közzétette a 2017-es világkupa-sorozat állomásait és a vk-versenyeken idén életbe lépő szabályváltoztatásokat – egy versenyző csak négy számban állhat rajtkőre -, amellyel egyszersmind kihúzták a talajt Shane Tusup és Hosszú Katinka üzleti és felkészülési modellje alól.

Shane Tusup edzésmódszere öt éve ugyanis arra épül, hogy az úszósportban szokatlan módon rendkívül magas számú versenyen és azokon tucatnyi versenyszámban indítja feleségét.

A módszer szakmai – világcsúcsok, Európa, világ és olimpiai bajnoki címek 50 méteres medencében -, és pénzügyi oldalon – évi cc. 350 ezer dollár pénzdíj a FINA 25 méteres medencés vk-sorozatában 2012 óta – is jelentős sikere volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik