Sport

WTCC: Michelisz második lett a legendás Nordschleifén

Michelisz Norbert pénteken megnyerte az időmérőt a túraautó-világbajnokság (WTCC) németországi versenyhétvégéjén a Nürburgring-Nordschleifén. A Zöld Pokolnak is nevezett pályán így a fordított rajtrács miatt a tizedik helyről rajtolt az első futamon, ahol végül a hetedik lett.

Az utolsó körben az előtte haladó, a világbajnoki pontversenyt vezető Tiago Monteiro defekt miatt kiesett előle, de sajnos Nicky Catsburg megelőzte őt. A mezőny másik magyarja, Nagy Dániel a 14. lett.

A főfutam előtt Monteiro autóját nem tudták időben megjavítani, így csak a bokszutcából tudott elindulni. A rajtnál Michelisz beragadt, visszaesett a harmadik helyre, de egy kisebb koccanás után előre ugrott egy pozíciót.

A 25.3 kilométer hosszú pályán a második, utolsó előtti kör után sem változott a sorrend, a vezető Catsburg viszont egyre messzebb került a magyar versenyzőtől. Az utolsó körben is meg tudta tartani előnyét Michelisz Robert Huff előtt, így a második helyen futott be. Ezzel pedig 23 pontot faragott összetettbeli hátrányából.

A Zengő Motorsporttal versenyző Nagy csúnyán összetörte a Hondát a pálya végén.

A vb-pontversenyben Michelisz a 7. helyen áll, hátránya 31 pont az élre álló Catsburg mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik