Sport

Az úszók elnöke nem érzi úgy, hogy le kéne mondania

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nem gondolja, hogy távoznia kellene a számára több vereséget is hozó vasárnapi közgyűlést követően.

Mindez csütörtök este, az I/I Azurák Csabával című műsorból derült ki (aki nem látta itt megnézheti).

Nem mondok le, miről kellene?

– kérdezett vissza MÚSZ elnöke, amikor a műsorvezető a múlt hétvégi zajos MÚSZ-közgyűlés utáni helyzetről kérdezte. Bienerth Gusztáv szerint izgalmas közgyűlésük volt, de nem érezte, hogy megalázó helyzetbe került volna. Azt elismerte, hogy volt, aki az elnökség és az elnök lemondását akarta elérni a közgyűlésen, de ez még nem lenne ok a távozásra.

A január 8-án a szövetség élére megválasztott elnök fontosnak tartotta, hogy titkos szavazás is volt a közgyűlésen, amelyet demokratikusnak nevezett, ezzel is jelezve, hogy szakított elődje, Gyárfás Tamás vezetési gyakorlatával.

Gyárfás Tamásról egyébként azt mondta, hogy korrekt a viszonyuk, olyannyira, hogy nemzetközi szinten a magyar szövetség támogatta a volt elnököt. Kérdésre válaszolva megerősítette, érzi, hogy tudatosan támadják, de ezzel kapcsolatban megnevezni nem akart senkit. Ahogy fogalmazott „nem szeretne erre szintre lesüllyedni”.

A TV2 műsorában kérdezték arról is, hogy miért nem támogatta a sajtófőnökségről lemondott Csurka Gergelyt abban, hogy továbbra is tagja maradjon a nemzetközi szövetség sajtóbizottságának.

Emberileg nagyon kedvelem Gergőt, de azt tapasztaltam, hogy a MÚSZ sajtófőnökének, aki eddig négy helyen is dolgozott, nem a Magyar Úszószövetség érdekei a legfontosabbak

– válaszolta Bienerth Gusztáv.

A július 14-én kezdődő vizes világbajnokságról úgy vélte, hogy még sok a munka, de 50 nap múlva „fantasztikus világbajnokságot fogunk rendezni”.


Le kellene-e mondania Bienerth Gusztávnak a MÚSZ elnöki posztjáról?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik