Sport

1994-ben volt legutóbb ennyire drámai egy NHL-meccs

Nem mindennapi izgalmak végén, a második hosszabbításban szerzett góllal győzött a címvédő Pittsburgh Penguins a vendég Ottawa Senators ellen a keleti finálé mindent eldöntő hetedik összecsapásán, így 4-3-as összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagydöntőjébe.

A pittsburgh-i meccs hőse Chris Kunitz volt, aki eddig nem szerzett gólt az idei rájátszásban, csütörtökön azonban a rendes játékidőben is betalált, majd a második hosszabbítás hatodik percében megszerezte a Stanley Kupa-döntőt jelentő gólt.

Az ESPN statisztikái szerint a liga történetében ez a negyedik alkalom (1994 óta az első), hogy többszöri hosszabbításban dőlt csak el egy főcsoportdöntő hetedik meccse. A Rangers és a Bruins később a Stanley Kupát is megnyerte.

A Penguins ezzel életben tartotta esélyét a címvédésre, amely legutóbb 1998-ban a Detroit Red Wingsnek sikerült az NHL-ben.

A fináléban a Pittsburgh a Nashville Preadtorsszal csap majd össze. A párharc első mérkőzését magyar idő szerint kedden hajnalban rendezik Pittsburgh-ben. (Fotó: Europress/Getty Images North America/Jamie Sabau)

Eredmény – Keleti főcsoportdöntő, 7. mérkőzés

Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators 3-2 – kétszeri hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 4-3 a Pittsburgh javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik