Sport

Bucira verték a világot a magyar kick-boxosok Budapesten

Remekül szerepeltek a magyar versenyzők a hétvégi budapesti kick-box világkupán: a felnőtteknél 18 arannyal, 18 ezüsttel és 31 bronzéremmel zárták a 38 ország versenyzőit felvonultató viadalt, amelyre rekordszámú 2700 nevezés érkezett.

A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a hazai csapat ezzel a teljesítménnyel az éremtáblázat élén végzett.

Ebben a sportágban Budapest világbajnokságot rendez novemberben, ráadásul “dupla vb-t”. Erről a vk ideje alatt döntött a sportág világszövetsége, a WAKO. A hét szakág miatt a kétévenkénti kick-box vb-ket két helyszínen és időpontban szokták megrendezni, ám most Brazília visszalépése miatt valamennyi szabályrendszer legjobbjai a magyar fővárosban találkoznak majd.

A Magyar Kick-Box Szakszövetség (MKBSZ) eredetileg a pointfighting, a kick-light és a full-contact világbajnokságot rendezte volna meg november 7. és 11. között, ám a világszövetség felkérésére elvállalta, hogy a light-contact, a low-kick, a K1 és a zenés formagyakorlat küzdelmeit is felveszi a programba.

Galambos Péter, az MKBSZ elnöke elmondta: a sportág történetében még soha nem fordult elő, hogy egyetlen esemény keretein belül rendezzék meg az összes szabályrendszer világbajnokságát. Várhatóan 80-90 ország több mint 2500 versenyzője érkezhet majd a versenyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik