Sport

Sporttörténelmi magyar siker a ritmikus gimnasztika Eb-n

Sporttörténelmi eredményt elérve nyolcadik helyen végzett a magyar ritmikus gimnasztika válogatott a budapesti Európa-bajnokságon. A mieinket kizárólag a sportág közvetlen elitjébe tartozó válogatottak előzték meg. A csapat teljesítményét  az orosz szövetség elnöke, Irina Viner-Uszmanova is megdicsérte.

Tegnap azt mondtam, aláírom a 8. helyet, nagyon boldogok vagyunk – a szalaggyakorlatra kicsit még ráfekszünk, illetve a technikai pontszámokon kell javítanunk, de látom, hogy min kell dolgoznunk. A lányoknak ez a szereplés pedig olyan löket lesz, hogy biztosan partnerek lesznek. Csak pozitív visszajelzések jönnek, ebben a sportágban ritkán érezni ilyet, de eddig csak elismerő szavakat kaptunk. Végigfutott az agyamon egy pillanatra, hogy a 7. hely is közel volt, de lehet, hogy az már túl sok lett volna így elsőre. Így volt megírva odafent

– vonta meg a magyar Eb-mérleget Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának vezetője.

Az oroszok a vártnak megfelelő nagy fölénnyel nyerték meg az első ízben kiírt kombinált csapatversenyt (a juniorok és a felnőttek pontszámai egyaránt beszámítottak ebbe), mögöttük Bulgária végzett a második, Fehéroroszország pedig a harmadik helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik