Sport

Ennél kiélezettebb nem is lehetett volna a hoki-vb döntője

Kanada és Svédország hokiválogatottja mindig elég kiélezett mérkőzést játszik egymással, ez a 2017-es világbajnokság döntőjére hatványozottan igaz volt. A kapusok hathatós közreműködésének is köszönhetően csak a második harmad végén született meg a meccs első gólja, Hedman fonák emelése csapta be Pickard kapust – emberhátrányos találat volt.

A harmadik harmad elején hamar emberhátrányba kerültek a svédek, O’Reilly pedig tíz másodperccel később góllal büntetett. A rendes játékidő végén Kanada állt nagyon közel a győzelemhez, de 60 perc játék után még 0-0 volt, úgyhogy jöhetett hosszabbítás.

A ráadás 20 perc nagyon izgalmas volt, úgy mentek a játékosok, mintha nem játszottak volna le előtte egy komplett meccset. A hosszabbításban sem sikerült bevinnie a győztes találatot egyik csapatnak sem, a rávezetések döntöttek.

A szétlövésben remegtek a kezek mindkét oldalon, de a svédek jobban bírták az idegek csatáját: ők belőttek kettőt, a kanadaiak négy próbálkozásból egyet sem.

Ez volt Svédország történetének 10. világbajnoki aranyérme. 2013-ban nyertek legutóbb, az elmúlt két évben még csak dobogó közelben sem voltak. Kanada 14. alkalommal lett ezüstérmes, nem jött össze a zsinórban három világbajnoki cím – 2015-ban és 2016-ban ők győztek.

A bronzmeccsen az oroszok 5-3-ra verték el Finnországot.

Eredmény – jégkorong-vb, döntő

Kanada – Svédország 1-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0) – szétlövésben: 0-2

Fotó: Getty Images/Martin Rose

Ajánlott videó

Olvasói sztorik