Sport

Döbbenetesen nagy hátrányból nyert a Golden State

A kosárlabdadrukkerek nagy része elégedetten dörzsölte a tenyerét, amikor a San Antonio Spurs jutott be a nyugati főcsoportdöntőbe az NBA-ben, mert igazán érdekes párharcnak ígérkezik a tavalyi nagydöntős Golden State Warriors elleni. Ehhez képest sokáig úgy tűnt, a Spurs lesimázza az első meccset vasárnap este, a második negyedben már 25 ponttal vezettek a vendégek és a félidőre is maradt a 20 pontos különbség a csapatok között.

Steve Kerr, a GSW vezetőedzője hátfájdalmai miatt csak az öltözőből követte a mérkőzést, így csak a félidőben tudott motivációs beszédet tartani csapatának.

Újra egyensúlyba kell kerülnünk. És küzdjetek, fussatok, mint az őrültek. Három támadást kivédekeztek, és vissza is jön a tempónk. Utána minden rendben lesz

– mondta Kerr, és mindez bejött.

A meccs összefoglalója:

A harmadik negyed közepén aztán megsérült Kawhi Leonard, a Spus legjobbja, előbb a csapattársa, David Lee lábára lépett rá és ment ki a bokája, majd egy dobás után landolt Zaza Pachulia lábfején, amitől ismét aláfordult ugyanaz a bokája. Véget is ért számára a meccs. Ezután a Warriors csinált egy 21-4-es rohanást, amivel vissza is jöttek a mérkőzésbe.

A negyedik negyedet 32-21-re megnyerő Warriors végül 113-111-es győzelmet aratott, Stephen Curry és Kevin Durant ketten együtt 74 pontot dobtak!

Curry 40 ponttal zárt (7 triplát dobott be), Durant pedig 34-gyel. Mindent elmond, hogy a harmadik legeredményesebb oaklandi játékos Pachulia volt 11 egységgel. AQ túloldalon LaMarcus Aldrige 28 pontot hintett, az utolsó másfél negyedet kihagyó Leonard pedig 26-ot, ebből is látszik, mennyire hiányzott a Spursből. (Fotó: Europress/Getty Images North America/Thearon W. Henderson)

Eredmény – NBA, nyugati főcsoportdöntő, 1. mérkőzés

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 113-111

Ajánlott videó

Olvasói sztorik