Sport

Michelisz a mezőny közepéről lenne dobogós a Hungaroringen

Michelisz Norbert hatodikként fejezte be a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének szombati időmérőjét, így a vasárnapi nyitófutamon – a fordított rajtsorrend szabálya értelmében – az ötödik, a fő viadalon pedig a hatodik helyről rajtolhat.

A Honda pilótája – aki a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult – biztonsági autózással kezdte a sorozat harmadik állomásának időmérőjét, és a hetedik legjobb idővel került a második szakaszba.

Itt az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

Arra számítottam a hétvége előtt, hogy a nyolcvan kilós súlybüntetéssel is ott tudunk lenni a Q3-ban, ez nem sikerült. Jó rajttal mindkét futamon harcban lehetek az első helyek valamelyikéért, bár nehéz lesz, örülnék az esőnek. Így is az a cél, hogy holnap fontos pontokat szerezzek a bajnokság szempontjából, és legalább egyszer a dobogón végezzek

– mondta Michelisz.

Michelisz Norbert csapattársaival, a vb-pontversenyben éllovas portugál Tiago Monteiróval, illetve a japán Micsigami Rjóval elsőként végzett a csapatidőfutamban a Volvo pilótahármasát megelőzve.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dániel az utolsó, 16., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis – a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia – a 14. időt autózta az időmérő első szakaszában, így egyikük sem jutott a kvalifikáció második körébe.

Vasárnap a nyitófutamot 12.35-től, a fő versenyt 13.45-től rendezik Mogyoródon.

Fotó: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik