Sport

Ez így tökéletes: hetedik meccs dönt a Pittsburgh-Washington párharcban

Tök hülyeség sportágakat összehasonlítgatni, de azért teszünk egy kísérletet: hokiban nagyjából akkora várakozás előzi meg a Pittsburgh Penguins és a Washington Capitals párharcát az elmúlt években, mint fociban az El Clásico. Egyik oldalon Sidney Crosby, a másikon Alex Ovecskin, napjaink két legjobb jégkorongozója.

A keleti főcsoport-elődöntőben a Capitals a kiesés szélére sodródott, Crosbyék 3-1-es előnyben is voltak már a négy győzelemig tartó párharcban, és bár a Washington életben maradt az ötödik mérkőzésen hazai pályán, a nagy rivális otthonában is nyerni kellett ahhoz, hogy legyen még egy, mindent eldöntő összecsapás.

És lesz!

Merthogy kedd hajnalban a Washington eszméletlen jól játszott, és a jelek szerint az előző mérkőzésen sikerült kicsit elbizonytalanítani Marc-André Fleuryt, a pittsburghi kapust, aki a mostani mérkőzésen egy védhető lövést bevédett, háromszor pedig a lepkés oldalon mattolták. A harmadik harmadban már 5-0-ra is vezetett a Capitals és bár lőtt a végén kettőt a Penguins, ez elég komoly erődemonstráció volt a Washingtontól. Andre Burakovsky 2 góllal, T.J. Oshie 1-1 góllal és gólpasszal, Jevgenyij Kuznyecov pedig 2 assziszttal zárta a meccset.

Jön tehát a hetedik a mérkőzés, aminél kevés jobb dolgot lehetne elképzelni ebben az NHL-rájátszásban. A mindent eldöntő hetedik mérkőzésre szerdán a fővárosban kerül sor. (Fotó: Europress/Getty Images North America/Gregory Shamus)

Eredmény – NHL-rájátszás, keleti főcsoport-elődöntő

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 2-5

A párharc állása: 3-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik