Élő Sport

Női kézilabda BL-döntő: hosszabbítás után győzött a Győri Audi ETO KC

Egészen elképesztő mérkőzésen, hosszabbítás után lett Európa legjobbja a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a Budocnost Podgorica elleni elődöntő után vasárnap a macedón Vardar Skopje ellen mérkőzött a budapesti final four fináléjában.

A döntő első 15 percében fej-fej mellett haladt a két gigász (9-9), majd több, mint 10 percig gól nélkül maradt a Vardar, így a Győr el tudott lépni három góllal (13-10). A Vardar emberelőnyben sem talált be, így Mörk szép egyéni alakítása után már négy is volt az előny (14-10).

Az első félidő egy időntúli szabaddobással zárult, amelyet Grimsbö hatalmas bravúrral ki tudott tolni, így a szünetben 15-12 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején ezúttal a Győrnek nem ment emberfórban, de a macedónok nagyon nem tudtak közelebb jönni (18-16). Az utolsó 15 percben azonban jobb volt a Vardar, Althaus góljával tíz perccel a vége előtt már csa egy volt előny (23-22).

Támadásban megállt Ambros Martín csapata, így az 55. percben már 24-24 volt az állás. 53 másodperccel a vége előtt, egygólos előnynél Mörk belement, így mehetett az egyenlítésért a Vardar, Mavsar pedig hosszabbításra mentette a párharcot.

A 2×5 perces ráadást kiválóan kezdte a Győr, néhány perc alatt sikerült elhúzni három góllal (29-26), de a rövid pihenő előtt már csak egy volt ide (29-28). A végén sikerült elmenni kétszer is két góllal. Lacrabere hetese után 31-30 volt ide. Az utolsó 40 másodpercet sikerült lepörgetni, így története során harmadszor lett BL-győztes a Győri Audi ETO KC.

A döntő MVP-je, azaz legértékesebb játékosa a győri Nycke Groot lett.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Győri Audi ETO KC – Vardar Skopje 31-30 (15-12) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Görbicz 7, Groot, Mörk 6-6, Amorim, Tomori 3-3, Bódi, Broch, Knedlikova 2-2, illetve Lacrabere, Althaus 6-6, Penezic, Radicevic, Lekic 4-4, Mavsar 3, Herrem 2, Lazovic 1

Megnyerte a Bajnokok Ligáját a Győr

Végletekig kiélezett meccsen, hosszabbítás után verte a macedón Vardar Skopje csapatát 31-30-ra a magyar együttes a budapesti döntőben.

Megnyerte a Győr!!!!

A macedónoké az első támadás, a sáncról megy ki a lövés. Tomori maradhat a pályán, Lacrabere nem tudja megfogni. Knedlikova viszi be a szabaddobás után (30-28)! Brochnak két perc, és sajnos hetest is kapnak. A kapuba jön Kiss, de nem tudja védeni Lacrabere büntetőjét (30-29). Groot a kapufára dobja, Belemenést fújnak náluk! Mörk!!!!!!!!(31-29). Penezic tör be, hetest kapnak. Lacrabere nagyon bevarrja (31-30). 40 másodperc van hátra. Vége!!!!!

Hárommal is vezetett a Győr a hosszabbítás első félidejében

A Győré az első támadás, Mörk nagyon be is varrja (27-26). Radicevic elveszíti a labdát, pedig ez egyértelmű hetes volt. Groot nem foglalkozik vele, bedobja (28-26). Groot bedobja, de jön a hetes. Suslina jön a kapuba, Görbicz ezt is bevágja, három az előny (29-26). Mavsar azért belövi, csak, hogy ne dőlhessünk hátra (29-27). Eladott győri labda Mörk részéről, Lekic felhozza őket 29-28-ra.

26-26, jön a hosszabbítás!

Emberhátrányban Tomori vágja be, de Lekic a következő támadásból egalizál (25-25). Knedlikova bedobja, de nem adják meg, mert jön a hetes. Görbicz higgadtan értékesíti is (26-25). Lacrabere mellédobja, megint mi jöhetünk. Penezic megy ki, két perccel és tíz másodperccel a vége előtt. A kapuba visszatérő Leynaud fogja Görbicz próbálkozását a szélről. Lehozzák a kapust, de előtte időkérés. Mavsar passzívnál egyenlít (26-26). 53 másodperc van hátra. Mörk belemegy és elveszik. Időntúli szabaddobás, jön a hosszabbítás.

Már egyenlő!

Gyors gólváltás után 24-23, de szerencsére ide. Althaus nagyon belejött, ki is egyenlít (24-24). Covic ül le két percre, majdnem leszakítja a mezt ellenfeléről. Amorim belemegy, el is veszik a dánok. A vezetésért támad a Vardar, Groot is kap egy két percet. Radicevic a kapufára dobja, köszönjük szépen.

Már csak egy az előny

Broch helyére El-Ghaoui jön be, de rögtön ki is küldik két percre. Feljön mínusz egyre a Vardar (20-19). A holland beállót ápolni kell. Groot nagyon fontos gólja emberhátrányban (21-19). Tomorinál látnak szabálytalanságot, a hetest Lacrabere váltja gólra (21-20). Kiegészül a Győr, Groot rögtön eredményes is (22-20). Macedón időkérés. Althaus befordul, be is lövi (22-21). Amorim állítja vissza a kétgólos különbséget (23-20). Althaus megint, 23-22.

Kettővel megy a Győr 15 perccel a vége előtt

Tomori megint eredményes (19-16). Labdavesztés itt is, ott is, majd egy Radicevic gól a lerohanás után (19-17). Mörk eladja a labdát, de baj nincs, mert Radicevic a kapufára dobja. Időt is kér Martín. Sajnos megint elveszik a sporik, de Grimsbö védi honfitársa, Herrem pörgetett lövését. Groot bombája a keresztlécről jön ki, majd megint Grimsbö! Amorim kapufa, de Bódi bevágja a szélről (20-17). Broch ziccerben eladja, Lekic válaszol is (20-18).

Közelebb jött a Vardar

Radicevic tűnik fel a beállós pozíciójában, be is dobja (16-14). Szerencsére Mörk megtöri a győri gólcsendet (17-14). Amorim második kiállítását kapja, Herrem rögtön büntet a szélről (17-15). Tomori emberhátrányban szerez gólt (18-15). Lacrabere harmadik góljával 18-16. Pessoa megint fog egyet, jól szállt be a meccsbe. Görbicz szerez labdát.

Nincs győri gól emberelőnyben

Új kapus a Vardarnál, Pessoa jön be, Amorim fel is avatja (16-12). Althaus beállóból válaszol a gyors győri gólra (16-13). Althaus ellen fújnak, sajnos az ellentámadás után Pessoa bravúrt mutat be. Jön Althaus második kiállítása, győri emberelőny. Brochot látják szabálytalannak, szerencsére Covic nem tudja megfogni a labdát. Bódi ront a szélről, ők meg jönnek egy hetessel. Grimsbö kitolja Mavsar hetesét!

Görbicz legyen az MVP

Ezt nem mi kérjük, hanem a francia válogatott Allison Pineau. Szerinte, ha a Győr nyeri a döntőt, akkor Görbicz Anita érdemli meg a legértékesebb játékosnak járó MVP-címet.

https://twitter.com/PineauAllison/status/861254600158056448

Háromgólos győri előny a szünetben!

Mörk szép színészi alakítása után Althaus kap két percet, a norvég rögtön gólt is szerez (14-10). Ezúttal Amorim piszkál bele egy passzba, Tomori pedig leül két percre. Herrem talál be a szélről, több, mint tíz perc után szereznek gólt a macedónok (14-11). Belemenés miatt ők jöhetnek, Penezic felhozza őket mínusz kettőre (14-12). Győri labdavesztés, viszont védekezésben Amorim csúszva-mászva visszaszerzi. 52 másodperccel a félidő vége előtt Ambros Martín időt kér. Csodás akció után Knedlikova dobja be (15-12). Időn túli szabaddobással jönnek, Grimsbö hatalmas bravúrral tolja ki a sáncon megpattanó labdát. Vége az első félidőnek!

Emberelőnyben sem talált be a Vardar

Győri oldalon két hiba egymás után támadásban. Amorimot küldik ki két percre. 45 másodpercig támadott a Vardar, de Lacrabere bejátszását elpiszkálja Tomori Althaus elől. Grootot lökik a levegőben, de ítélet nincs. Közben le is jár az emberhátrány. Megint egy győri labdaszerzés. Most nagyon jó a védekezés.

Hárommal vezet a Győr!

Penezic zúgó kapufája után Bódi bedobta a szélről (10-9), de a következő támadásból Althaus egyenlít (10-10). Megvan az első kiállítás, Lacrabere megy ki két percre. Mörk kiharcol egy hetest, amelyet Görbicz be is dob (11-10). Grimsbö lábbal tolja ki Penezic bombáját, Mörk még emberelőnyben kettőre növeli az előnyt (12-10). Penezic eladja a labdát, Broch most nem hibázza el a lerohanást (13-10). Lekic ellen szabálytalankodnak, de a bírók nem fújnak semmit.

Görbicz fantasztikus

Radicevic egalizálása után megint Groot eredményes (8-7). Broch egy az egyben viszi Suslinára, de a lerohanás után nagy bravúrral véd a kapus. Időt kér a macedón együttes. Lacrabere Broch és Groot között dobja be (8-8). Megint egy csodás Görbicz befejezés, 9-8 ide. Amorim vág egyet oda Penezicnek, szerencsére csak sárga, kiállítás nincs. Passzívnál Penezic átlövésből egyenlít (9-9).

Nagyon szoros a döntő

Amorim jó bejátszása után Broch vágja be (4-3). Lazovic eladja, Görbicz pedig már felállt védelem ellen dobja be megint a rövidbe (5-3). Kapust is cserél a Vardar, Leynaud helyett jön Suslina, közben meg feljönnek egyre (5-4). Amorim fel is avatja Suslinát (6-4). Groot kap egy sárgát, Mavsar pedig bedobja a hetest, Kiss nem tudta megbabonázni (6-5). Lacrabere már egalizál, de a hatalmas lendülettel érkező Groot is gólt szerez (7-6).

Fej-fej mellett eddig

Az első támadást a Vardar vezeti, Radicevic rögtön be is talál a szélről (0-1). Amorim lövése a sáncról pattan le, így Leynaud megkaparintja a labdát. Grimsbö első védése is megvan Penezic kísérlete után, Groot pedig egyenlít a túloldalon (1-1). Görbicz góljával már a Győrnél az előny (2-1). Lekic remek csellel indul, és ki is egyenlít (2-2). Mörk próbálkozását védi a kapus, Lazovic pedig bedobja, miután egy az egyben megverte Amorimot (2-3). Sikerül gyorsan visszaszerezni a labdát, Görbicz pedig újfent a szélről talál be (3-3).

A címvédő lett a bronzérmes

A tavalyi győztes CSM Bucuresti nyerte meg a harmadik helyért rendezett összecsapást. A román gárda 26-20-ra győzött a montenegrói Budocnost Podgorica ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik