Sport

Két magyar is dobogóra állhatott az újvidéki Eb-n

Lám Bálint ezüst-, Kiss Balázs bronzérmet nyert szombaton az újvidéki birkózó Európa-bajnokság első kötöttfogású napján – számol be a birkozoszov.hu.

Előbbi versenyző az elődöntőben simán verte román ellenfelét, a fináléban azonban a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Riza Kayaalp várt rá.

Passzivitás miatt megintették a török sportolót, így Lám vezetéshez jutott. Két perccel a vége előtt már 3-0-ra vezetett a magyar birkózó, de török ellenfele fordítani tudott, így a hetedik Eb-címét nyerte.

Kettős érzések kavarognak bennem, mert nagyon jól ment ma a birkózás, de ezért a döntőért kár, mert közel volt a siker. Nem vigasztal, hogy megszorongattam Kayaalpot, mert a cél az volt, hogy legyőzzem. Az egyértelmű, hogy egy döntő egészen más, mint bármelyik másik meccs, ezt még tanulnom kell, mint ahogy azt is, hogy mit kell tenni, ha ilyen előnybe kerülök

-idézi Lámot az MTI.

Egy 4 pontos válldobással került előnybe Kiss Balázs a 98 kilogrammosok bronzmeccsén. A BVSC sportolóját egyszer megintették, de összességében magabiztos birkózással nyert 4-1-re.

Torba Erik és Krasznai Máté az ötödik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik