Sport

Újabb magyar érem a birkózó-Eb-n

Barka Emese bronzérmet nyert a nők 58 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A csepeliek Európa Játékok-győztes sportolója a helyosztón az azeri Natalija Szinisin ellen lépett szőnyegre és 6-2-re legyőzte.

Nem volt ideális a felkészülésem, sérülés is hátráltatott, ennek ellenére szerettem volna érmet nyerni itt, és boldog vagyok, hogy ez összejött. Délelőtt a negyeddöntőben és az elődöntőben is teljes szívvel küzdöttem, az orosz ellen sikerült fordítanom, sajnos a norvég ellen nem, ő jobb volt nálam

– nyilatkozta az MTI-nek Barka.

Barka karrierje harmadik Eb-bronzérmét gyűjtötte be, egyúttal a magyar küldöttség harmadik újvidéki dobogós helyét szerezte meg. Kedden Veréb István (szabadfogás 86 kg) szintén bronz-, míg csütörtökön Németh Zsanett (75 kg) ezüstérmet nyert.

A szabadfogásúak 125 kg-os mezőnyében Ligeti Dániel az ötödik lett. Ő az elődöntőben 5-0-ra veszített az olimpiai, világ- és Európa-bajnok török Akgül ellen, majd a bonzmeccsen az Eb-győztes, olimpiai 3. grúz Petriasvilitől 4-2-re kikapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik