Sport

Sok ketrecharcos az életével játszik, amikor brutális fogyasztásba kezd

A BBC Three csatorna készített egy dokumentumfilmet a ketrecharcosok brutális fogyasztási szokásairól. Mindezt egy MMA-s, Dean Garrett mutatta be, aki egy mérkőzésre készült épp.

19 óra alatt fogyott le 69 kilogrammról 61.8 kilóra.

Ehhez rengeteget szaunázott és gőzfürdőzött. Evés nincs, csak folyadékbevitel és mérni kell azt is, hogy mekkora súlyt veszít a sportoló egy-egy vizelésnél. Garrett egy jéggel töltött tasakot rágcsált, ami víz pedig a szájába folyt, azt ki kellett köpnie.

Korábban ketten is belehaltak a brutális módszerbe: a 33 éves Leonardo Souza egy hét alatt 14 kilogrammot fogyott, majd összeesett a szaunában és meghalt, míg Yang Jian Bing szívrohamot kapott.

Dean Garrett a műsorban azt mondta, ezzel az egésszel leginkább egy problémára szerette volna felhívni a figyelmet. Nem akart semmi szenzációhajhászást véghez vinni, de a sportág űzői és kedvelői közül mindenki érzi, hogy gond van. Az orvosok szerint a legnagyobb veszélyt a dehidratáltság jelenti.

Kevés a súlycsoport. Az emberek megkérdik, miért sanyargatod magad, de ha milliókat kereshetsz vele, akkor a legjobb akarsz lenni.

Garrettnek a fogyasztás utáni mérkőzését döntetlennel hozta le. Utána azt mondta, a végső gongszó után csak arra tudott gondolni, hogy egy hónapig teletömi majd magát, de aztán arra jutott: lesz majd következő meccs és újabb fogyasztás.

Nemrég egyébként a UFC-ben is volt ebből probléma, Khabib Nurmagomedov ugyanis rosszul lett az extrém fogyasztás hatására, így le kellett fújni az év egyik legjobban várt mérkőzését Tony Ferguson ellen.

Fotó: BBC Three

Ajánlott videó

Olvasói sztorik