Sport

Távozik posztjáról a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A Magyar Jégkorong Szövetség nem hosszabbította meg a kanadai Rich Chernomaz szerződését.

A hírt miszerint már nem Rich Chernomaznak hívják a jégkorong válogatott szövetségi kapitányát maga az érintett erősítette meg a Nemzeti Sportnak.

A lap információja szerint a a kijevi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon a csalódást keltő utolsó előtti, azaz ötödik hely után a szövetség vezetése gyors lépéseket tett. Mivel Chernomaz szerződésében szereplő egyéves opció akkor lépett volna életbe, ha visszajut a csapata az elitbe a szövetségnek május közepéig kellett dönteni, hogy vele képzeli-e el a folytatást. Nem gondolkoztak sokat, alig egy héttel a világbajnokság befejezése után hétfő este telefonon közölték Chernomazzal, hogy nem hosszabbítanak vele.

Sőt, a sportlap  információja szerint a személycserékkel nem állnak meg a főedzőnél: megszűnt a felnőtt- és juniorválogatottnál általános igazgatóként dolgozó Nagy Attila megbízatása is, és elbeszélgettek az utánpótlás-igazgató egyben ifjúsági és serdülőkapitánnyal, a szintén kanadai Glen Williamsonnal is. Utóbbi távozása egyáltalán nem biztos, lévén 2018-ig él a szerződése, azaz végkielégítést kellene kapjon menesztése esetén.

A szövetség az NS-érdeklődésére, úgy reagált:

Nem tudunk egyelőre választ adni, mert nem tartanánk szerencsésnek, hogy amíg minden szereplővel személyesen nem egyeztettünk, addig bármilyen információt a lapból tudjanak meg. A részletekről a belső szakmai kört hétfőn fogjuk tájékoztatni, utána állunk rendelkezésre és nagyon szívesen nyilatkozunk a szövetséget érintő ügyekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik