Sport

Kézilabda: időntúli hetesen úszott el a dánok elleni győzelem az Eb-selejtezőn

Zajlik a selejtező a 2018-as férfi kézilabda-Európa-bajnokságra, az 1-es csoport 3. fordulójában két hibátlan csapat, a magyar és az olimpiai bajnok dán találkozott. Ki ne emlékezne, hogy még a januári világbajnokságon Nagy Lászlóék 27-25-re verték Dániát a nyolcaddöntőben. A mostani összecsapást a Papp László Sportarénában rendezték.

Jamali góljával indult az összecsapás, majd mire észbe kapott mindenki, már 4-1-re vezetett a magyar csapat. Az északiak nem tudtak visszakapaszkodni, többnyire a magyar válogatott vezetett 3-4 góllal, sőt, a 13. percben Lékai találatával már 9-4 volt ide. Jól játszott a csapat, Mikler remekelt a kapuban, így Mikkel Hansenék továbbra is csak tisztes távolságból követték a magyarokat, a félidőben 14-11-re vezettünk.

A félidőben a válogatottól visszavonuló Zubai Szabolcsot és Iváncsik Gergőt köszöntötték.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár dán góllal indult a második félidő, a magyar válogatott a kapuban nagyokat védő Miklernek is köszönhetően továbbra is kézben tartotta a mérkőzést. Lement a játékrész egyharmada, még mindig néggyel vezettünk (18-14 a 40. percben).

Na, ezután jött el a meccs fordulópontja, aminek annyira nem örültünk.

21-18-ra még mi vezettünk, ekkor azonban jött egy blokk a magyar csapat játékában, jöttek a vendéggólok, az 52. percben már vezettek (21-22). Lékai és Császár góljával fordítottunk, majd fej, fej mellett haladt a két csapat, Balogh pedig ismét bemutatta azt a félpályás gólt, amit a vébén is láthattunk tőle. Az utolsó két percnek 25-24-gyel vágtunk neki, Nagy azonban szabálytalankodott az utolsó tíz másodpercben, az új szabályok értelmében pirosat kapott, a dánok időntúli hetest, Eggert bedobta, 25-25 lett a vége.

A két csapat vasárnap 20.30-tól Aarhusban ismét megmérkőzik egymással. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 3. forduló

Magyarország-Dánia 25-25 (14-11)
a magyar gólszerzők: Jamali, Lékai 7-7, Császár 5, Balogh Zs. 3, Nagy L., Juhász, Bodó 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik