Sport

Tyson Fury mérföldekre van attól, hogy Anthony Joshuával bunyózzon

Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn szerint elég kicsi az esély arra, hogy a nehézsúly új királya Tyson Furyvel bokszoljon legközelebb. Joshua szombat este Londonban technikai KO-val legyőzte Vlagyimir Klicskót, ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit.

Mérföldekre van attól, hogy újra küzdjön. Katasztrofális fizikai állapotban van, nincs még versenyzői engedélye sem

– mondta Hearn Furyról.

Az összecsapás szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg döntést hoz erről. Amennyiben az ukrán öklöző visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Furyval találkozhatna, aki tavaly októberben mondott le a WBA és a Boksz Világszervezet (WBO) övéről.

Senki nem szeretné jobban újra a ringben látni Furyt, mint én, de ez még nagyon messze van. A következő összecsapás nem ellene lesz, mert nem készülne fel időben

– szögezte le Hearn.

Fury 2015 novemberében nagy szenzációt keltve legyőzte Klicskót, s elhódította címeit, ám ezt követően mentális problémákkal küzdött, s kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát. Tavaly ősszel egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, ugyanakkor – állítása szerint – teljesítményfokozót sosem használt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik