Sport

Döntetlent játszott a PSG-vel, de kiesett a Szeged a Bajnokok Ligájából

A MOL-Pick Szeged 30-30-as döntetlent játszott a francia Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Balogh Zsolt szerezte a meccs első találatát, amivel a párharc során először vezetett a magyar csapat. A folytatásban felváltva estek a gólok, majd 9-8-nál már a hét francia világ-, két dán olimpiai és egy német Európa-bajnokkal játszó PSG állt jobban.

A szegediek sokkal felszabadultabban, magabiztosabban és bátrabban kézilabdáztak, mint múlt vasárnap, José Manuel Sierra remekül védett, ennek köszönhetően a hajrában már hárommal vezettek (13-16), a szünetben pedig egygólos előnnyel várhatták a folytatás.

A magyar együttes sérülés miatt elveszítette Szergej Gorbokot, az orosz balátlövő a második felvonásban nem tudott visszatérni a pályára. Emberhátrányból kétszer is betaláltak a szegediek, és ezt követően is gyorsak, pontosak voltak, így a negyvenedik percben 25-21-re vezettek. Idáig az idény egyik legjobb teljesítményét produkálta a vendégcsapat, ekkor viszont elérkezett a meccs fordulópontja.

A Szeged játékosai fáradni látszottak, a PSG minden apró hibájukat kihasználta, és a játékvezetők is a hazaiakat segítették a kritikus szituációkban. A magyar együttes 13 percen keresztül nem szerzett gólt, mert a párizsi kapusok és védők teljesítménye jelentősen javult. Végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia) – MOL-Pick Szeged 30-30 (16-17)
a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 8, Bodó, Gorbok 4-4, Obranovic, Bánhidi, Skube 3-3, Källman 2, Gaber, Sostaric, Rodriguez 1-1

Továbbjutott: a PSG 60-57-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik