Sport

Hosszú Katinka: Néha nagyon jó elmenni innen messzire

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő hat aranyat nyert a múlt heti országos bajnokságon, ám elsősorban az volt a szenzáció vele kapcsolatban, hogy az ob első napján nem nyert egyet sem. Ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sport pénteki számában elmondta, hogy nem történt semmi extra, egyszerűen nem az eredmények számítottak most, hanem a részfeladatok.

Ez a másfajta látásmód felszabadított, elűzte a fásultságot

– mondta Hosszú Katinka, aki azt mondta, persze lesz olyan torna, ahol az lesz a cél, hogy a lehető legtöbb számot megnyerje.

Úgy hívják világbajnokság.

Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup is bekerült a hírekbe a hétvégén, bár ő nem az úszónő eredményei miatt. Darren Warddal, az Iron Aquatics edzőjével veszett össze a bemelegítő medence partján, állítólag azt mondta neki:

Ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek.

Napokig foglalkozott ezzel a sajtó, vélhetően ez sarkallta Hosszút Katinkát a csütörtöki Facebook-bejegyzésére is, amivel lényegében beszólt a magyar médiának. Ezzel kapcsolatban azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy időnként bántja, hogy már-már vadásznak Shane Tusupra, leginkább azon akadnak ki mindketten, ha a másikat bármilyen támadás éri.

Jött is a kérdés, hogy előfordulhat-e, hogy elhagyja Magyarországot emiatt.

Nem hiszem, hogy annyira ki tudnának billenteni, hogy elfussak innen. Igen, néha kell egy kis szünet, néha nagyon jó elmenni innen messzire, de hogy én egy versenyen ne magyar válogatott melegítőben és dresszben vonuljak ki a rajtkőhöz, elképzelni sem tudom.

Hosszú Katinka szerint nem szeretheti mindenki, de azért még neki is meg kell tanulnia, hogy kezelni tudja ezt a kiemelt figyelmet, mert például lehet valaki pont azt a két másodpercét látja egy nap, amikor épp rosszkedvű vagy utálatos volt, és akkor elkönyvelik bunkónak. De belátja, ezt el kell fogadnia.

Az interjú vége visszakanyarodik az úszáshoz, Hosszú Katinka pedig elmondta, bár van, hogy még neki is elmegy a kedve az egésztől, van még ami motiválja: és ez Tokió. Na, meg az, hogy a minap az ob egyik legjobbja, Késely Ajna a Facebookon tőle idézett, és pont ezt szeretné csinálni, másokat motiválni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik