Élő Sport

Hoki-vb: sima vereséget szenvedett a magyar válogatott

Csütörtökön délután Lengyelország ellen folytatta szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A világbajnokságon.

Rich Chernomaz tanítványai az Ukrajna elleni győzelem után, hétfőn vereséget szenvedtek az osztrákoktól.

Ezt követte a Dél-Korea elleni 3-1-es zakó, így a mieink messze kerültek a feljutástól.

Ahhoz, hogy matematikai esélyeink megmaradjanak, mindenképp vernünk kellett volna a lengyeleket, akik egy ponttal előztek minket a forduló előtt a csoportban.

A szövetségi kapitány rossz híreket kapott a délelőtt folyamán, kiderült, hogy az egyik legjobb csatárunk Vas János Lengyelország ellen sem tudja vállalni a játékot.

A csütörtöki edzés után vált biztossá az is, hogy Gőz Balázs sem léphet jégre, a DVTK Jegesmedvék hátvédje a bokájával bajlódik.

I. harmad

Rögtön a meccs elején emberelőnybe kerültek a mieink, de nem sikerült kihasználniuk azt. Erdély Csanád középről lőhetett, de a lengyel portás bravúrt mutatott be. Hári János szép cselei után ismét fórunk volt, de maradt a 0-0.

Bálizs Bence mutatott be fontos védést  az első harmad hajrájában, majd Nagy Krisztián lőtt a bal felső irányába, Przemyslaw Odrobny azonban kipaskolta a korongot.

II. harmad

Dinamikusan kezdtek a magyar csatárok a második harmadban, majd Bálizs pillanatai következtek. Többször is bravúrt mutatott be a 26 éves portás. Nem sokkal később azonban már tehetetlen volt, Krzysztof Zapala köszönt be egy szép testcsel után. Emberelőnybe kerültünk, de aztán jött a hidegzuhany: Tomasz Malasinski használt ki egy ziccert.

A két gyorsan bekapott gól egyértelműen megfogta a magyar csapatot, nem nagyon találták a mieink a lengyel védekezés ellenszerét. A játékrész hajrájában kivédekeztünk egy emberhátrányt, de kőkemény feladat várt Bartalis Istvánékra az záróharmadban.

III. harmad

Nem tudtunk mit kezdeni az emberelőnnyel, majd Hári lövése pattant le a blokkról az utolsó 20 perc elején. Stabilan védekeztek a lengyelek, sőt, majdnem mi kaptunk gólt, Bálizs azonban bravúrral hárított. Nagyot küzdöttünk a becsületgólért a hajrában, de az sem jött össze, így végleg elszálltak a feljutásról szövögetett álmaink.

A magyar válogatott pénteken 12:30-tól Kazahsztán ellen fejezi be szereplését a divízió 1/A világbajnokságon.

Divízió 1/A világbajnokság, csoportkör, 4. forduló:

Lengyelország – Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

 

Sima vereség lett a vége

Stipsicz harcolt ki kiállítást négy perccel a vége előtt, Bálizs lemegy, 6 a 4-ben rohamozunk majd. Chernomaz időt kért, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. Üres kapunál veszítettünk korongot, de Pasiut inkább kihozta a harmadunkból a korongot. A végén még Hárit is leültették a bírók, 2-0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott, így biztossá vált, hogy nem jutnak fel az elitbe a mieink.

Semmi nem jön össze

Nagy Krisztián lő Odrobnyba tíz perccel a vége előtt. Nem tudtunk közel kerülni a lengyel kapuhoz, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Bartalis lökött bottal. Sarauer került ziccerbe, ajándékba adták neki a lengyel védők a korongot, de nem tudta kihasználni a helyzetet.

Majdnem megkaptuk a harmadikat

Hári lövése pattant le a blokkról, majd Csányi próbálkozott közvetlen közelről. Stabilan védekeznek a lengyelek, nagyon jól őrzik az előnyüket. Sőt, majdnem megszerezték a harmadik góljukat, de Bálizs bravúrt mutatott be. Dansereau lőtte ki a lengyel védőt óriási helyzetben.

Nem tudtunk mit kezdeni a fórral

Urbanowicz kiállítása révén kaptunk egy emberelőnyt a hármadik harmad elején. Ötlettelen volt a támadójátékunk, nem jött össze a szépítés.

Fel van adva a lecke az utolsó harmadra

Szirányi csapott le egy lepattanóra, de lövése elhalt a blokkban. Hasonlóan járt Sarauer is egy perccel később. Már megint magyar kiállítás: Sarauer nyúlt utána az ellenfélnek. Nem kaptuk meg a harmadikat, de nagyon nehéz helyzetből indulunk neki az utolsó játékrésznek.

Magosit nem kedvelik a bírók

Dansereau fejezett be lövéssel egy gyors ellentámadást, majd Erdély bombázza kapu mellé a korongot. Csányi jól dolgozott az ellenfél kapuja mögött, Zapalát kiállították róla. Kóger nagy lehetősége után Magosi ül le két percre, pedig előbbi játékost ütötték állcsúcson.

Megfogta a két bekapott gól a magyar csapatot

Emberelőnybe kerültünk, de nincs meg az egyenlítés, sőt, újabb gólt kaptunk. Tomasz Malasinski nem hibázta el a ziccert. Wajda lövését kapta le a levegőből Bálizs. Magosi a lengyel kapu mögött szabálytalankodott, kiállítás a “jutalma”. Zapala lő, Bálizson ezúttal nem fog ki.

Bálizs-bravúrok a második harmad elején

Nekiugrottunk a lengyeleknek a harmad elején, de a második percben 2 az 1-ben hozhatta a korongot az ellenfél, Bálizs szerencsére hárított. Terbócs szép lövése hal el a lengyel portásban. Galló Vilmos is megkínálta Odrobnyt, nem sokat tévedett. Krzysztof Zapala góljával szereztek vezetést a lengyelek, szép csel után lőtt a hálóba a lengyel csatár.

0-0-val vonulnak pihenőre a csapatok.

Bálizs mutatott be fontos védést, kicsit beszorult a magyar csapat a harmad hajrájában. Dansereau fonákkal próbálkozott, de csak a kapust sikerült eltalálnia. Nagy lőtt a bal felső irányába, Odrobny kipaskolta a korongot. Nem született gól az első harmadban.

Ezek most a lengyelek percei voltak, de maradt a 0-0

Erdély küzdött nagyot a lengyel kapu előtt, közben kiegészült a magyar csapat. Meg is van a 6. kiállítás, Varga aprította Milewskit. A lengyelek nem tudták kihasználni az emberelőnyt, Rompkowski lövését sikerült blokkolnia Benknek.

Eddig a kiállítások mérkőzése

Újabb magyar emberelőny, Sarauer fejezett be lövéssel egy bal oldali akciót. Hári újabb kiállítást harcolt ki nagyszerű cselei után. Wehrs próbálkozhatott kintről, de ez is kimaradt. Bartalis botja beletört egy lövésbe, majd Kógernek kellett leülnie két percre.

Fölényben a magyar válogatott

Fél perc után jött az első magyar emberelőny, Pasiut rosszalkodott. Kóger próbálkozott közvetlen közelről, de nem okozott komoly veszélyt. Bartalist is kiküldik a bírók, nem sikerült gólra váltani a fórt. Kivédekeztük az 50 mp-nyi emberhátrányt. Erdély lövése jött le a kapusról, nagy helyzetben lőhetett a magyar játékos.

Vas és Gőz nélkül

A csatár és a hátvéd is sérüléssel bajlódik, rájuk nem számíthat ma Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik