Sport

Úszás: a rendőrség is vizsgálatot indított Kozma Dominik edzője ellen

Április elsején robbant a magyar úszás újabb botrányaT. R.-t (a képen jobbra, forrás mtk.hu), az MTK edzőjét azzal vádolták meg, hogy évekkel korábban kiskorú lány tanítványainak küldött szexuális tartalmú üzeneteket, meztelen képeket magáról.

A tréner és a klubban sportoló gyerekek szülei is azonnal cáfolták az értesülést, amire válaszképp még több pucér fotó látott napvilágot.

Arról korábban beszámoltunk, hogy mindezek hatására T. R.-t előbb klubja függesztette fel állásából. Az eset kirobbanása után a Magyar Úszó Szövetség is azonnal vizsgálatot kezdeményezett, amely ugyan még tart, de az eddigi megállapításai alapján a szövetség az edző Kiemelt Edzői Programmal járó juttatásait megvonta és a szövetségtől kapott a szponzorautó használatát is szünetelteti.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a 24.hu-nak az ügy állására vonatkozó érdeklődésére szerdán új információról számolt be.

A szövetség vizsgálata ugyan még tart, de új fejlemény, hogy tudomásom szerint az illetékes rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben

– tájékoztatta honlapunkat a MÚSZ elnöke.

A A Fővárosi Ügyészség g a 24.hu érdeklődésére az alábbi választ adta:

Elektronikus úton érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy érdeklődött ügy kapcsán a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség 2017. április 7-én nyomozást rendelt el.

Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy a nyomozást a kerületi ügyészség nem konkrét személlyel, hanem ismeretlen személlyel szemben rendelte el, és annak tárgyát a meztelen fotók küldése képezi. A nyomozás feladata annak tisztázása, hogy a fotókat ki küldte, és ennek függvényében milyen bűncselekmény valósulhatott meg.

A kerületi ügyészség által elrendelt nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

 

A rendőrség tehát megkezdte az eset vizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik