Sport

Az úszószövetség nem foglalkozik Shane Tusup balhéjával

A Magyar Úszó Szövetség egyelőre nem hagyja elrontani az országos bajnokság örömét.

Április elején egy igazán nívós magazin épp Shane Tusupot választotta az “Év sportemberének”, erre mi történik: az úszók országos bajnokságának szombati napján Hosszú Katinka edző-férjénél elszakadt a cérna. Ezúttal nemrég alapított klubjuk, az Iron Aquatics kanadai edzőjével, Darren Warddal akasztott bajszot, mit bajszot, fenyítette meg verbálisan és majdnem tettleg a bemelegítésre használt medencénél.

Azért csak majdnem, mert a Bors úgy tudja, miközben éppen rajthoz szólították a váltókat, és a közönség a dudaszó helyett megdöbbenve Tusup-mester angol szitkait hallotta a nagymedence 50 méteres teljes hosszában, szerencsére Verrasztó Dávid szétválasztotta a feleket.

Kérdés persze, arról, hogy az országos bajnokság nem a sikerektől, a vb-csapatkijelöléstől, hanem ismét egy kisebbfajta botránytól hangos, mit gondol az úszószövetség?

Nos, a 24.hu kérdésére Dénes Tamás, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke az alábbi választ adta:

Mindaddig, amíg a Hosszú Katinkáék által alapított klub, az Iron Aquatics házon belül el tudja rendezni az ügyet, a MÚSZ a klub belügyének tekinti azt és nem avatkozik közbe. A szövetség inkább annak örül, hogy Debrecenben kifejezetten sok néző tekintette meg négy napon át az országos bajnokság versenyeit és remek eredmények születtek. Többek közt olyan fiatal versenyzők is “bejelentkeztek” a nyári világbajnokságra, akiktől még nem is reméltünk A-szintet, vagy világranglistás időket.

Honlapunk megkereste Hosszú Katinka úszóklubját is. Arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen folytatása, következménye lesz házon belül a kelleténél tán kissé szenvedélyesebb szóváltásnak?

Shane Tusup és Darren Ward között kizárólag sportszakmai vita volt, amit azóta már megbeszéltek és kijelenthető, semmilyen hatással nem lesz a jövőbeni közös munkájukra nézve

– reagált kérdésünkre Tóth Fanni, az Iron Aquatics sajtósa.

Úgy látszik ilyen egy munkatársi vita Amerikában. Kiüvöltözik magukat és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Mondhatni, legalább mindent őszintén és azonnal megbeszélnek és nem sunnyognak hetekig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik