Sport

Végig szoros volt a Szeged PSG elleni BL-negyeddöntője

Vasárnap délután nagy feladat elé nézett a Szeged a Bajnokok Ligájában, a bombaerős kerettel rendelkező Paris Saint-Germain látogatott Magyarországra a negyeddöntő első mérkőzésén.

Mikkel Hansen lövése csattant a kapufán a meccs elején, jól védekezett a hazai csapat, de Nikola Karabatic átlőtte a falat. Balogh Zsolt szerezte a szegedi együttes első gólját (1-2).

4-1-re elhúzott a PSG, Szergej Gorbok hozta közelebb a mieinket, majd Stas Skube is beköszönt egy szép csel után. José Manuel Sierra bravúrja után Bánhidi Bence egyenlített a 7. percben.

A spanyol kapus parádésan védett, a túloldalon Balogh bombái okoztak kellemetlen pillanatokat Thierry Omeyernek. Emberelőnybe került a Szeged, Jonas Källman üres kapus góllal egyenlített (9-9).

Balogh-gólokkal zárkózott a hazai együttes, a franciák rendre elhúztak két góllal, de nem hagyták elszakadni az ellenfelet a mieink. 12-15-nél hetest bombázott a kapu fölé a szegedi jobbátlövő.

Sierra fontos védése után Bodó Richárd bombázott a PSG kapujába, majd Nedim Remili kapott két percet az első félidő hajrájában. Balogh ezt a hétméterest is kihagyta, így 13-16-tal fordultak volna a csapatok, de Bodó a jobb felsőbe bombázta az időntúli szabaddobást.

Bánhidi használt ki egy ziccert rögtön a második 30 perc elején. Källman azonban hibázott a szélről. Hansen védhetetlen bombája után a svéd szélső ejtett az üres kapuba, majd Nikola Karabatic köszönt be.

Gorazd Skof nagyszerű védésekkel bizonytalanította el a szegedieket, akik 20 perccel a vége előtt kettős emberelőnybe kerültek. Pedro Rodriguez vágta be a megítélt hetest, 19-20-as állást mutatott ekkor az eredményjelző.

Pedro ismét túljárt Omeyer eszén a büntetővonalról, majd Skofot is mattolta (21-22). Kínai figura után is beköszönt a spanyol játékos, feljöttünk mínusz egyre 15 perccel a vége előtt.

Sierra sokadik fontos védése után már az egyenlítésért támadhattak a szegediek, de Denis Buntic fölé lőtt. Skube talpról küldte a kapu közepébe a labdát, majd Bánhidi kapott két percet.

Zubai Szabolcs lehetetlen helyzetből talált a bal alsóba, estében, emberrel a nyakán volt eredményes a beálló. Juan Carlos Pastor hét perccel a vége előtt, 25-26-nál kért időt. Ezt követően Zubai hibázott ziccert, Bánhidi viszont parádés átvétel után köszönt be.

Gensheimer lerohanás után lőtte ki a bal alsót, Marin Sego viszont ziccert védett, így 26-28-cal vágtak neki a hajrának a szegediek. Bánhidi elszakadt a védőjétől, 4. gólját lőtte az 58. perc végén.

Hansen gólja után kevés esélye maradt a hazai gárdának a győzelemre, 50 másodperccel a vége előtt ráadásul Omeyer kivédte Pedro hetesét. A végén Remili még betalált, 27-30-as vereséget szenvedett a Szeged, a visszavágót szombaton rendezik Párizsban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, végeredmény:

Mol-Pick Szeged – PSG 27-30 (14-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik