Sport

Kézilabda: a MOL Pick-Szeged a csodára készül

A PSG ellen kellene előnyt kicsikarni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Egy biztos: fantasztikus hangulatban kezdődik majd el a MOL-Pick-Szeged és a Paris Saint-Germain mérkőzése vasárnap 17 órakor az Újszegedi Sportcsarnokban.

A remek BL-szezont futó, a hazai Magyar Kupát egy időntúli hetessel elveszítő Szeged nagy-nagy sikere lenne, ha kiütné a sorozatból a pillanatnyi formát és mérleget tekintve Európa második legerősebb csapatának számító franciákat.

Ahogyan a klub weboldala emlékeztet, a januárban világbajnoki címet szerző francia válogatottból heten (!) is ott voltak a PSG-ből: Thierry Omeyer, Luc Abalo, Nédim Rémili, Daniel Narcisse, Luka Karabatic, Nikola Karabatic és William Accambray. De ott van a keretben a dánok két olimpiai bajnoka, Mikkel Hansen és Henrik Möllgaard.

A francia bajnokságot vezeti a PSG, a hazai kupából a Montpellier kiejtette őket, a BL-ben a nyolcaddöntőben a Nantes-ot verték. A Bajnokok Ligájában mindössze kétszer kaptak ki idén, a Kieltől és a Barcelonától.

A pickhandball.hu Bodó Richárdot kérdezte arról, mit vár a meccstől. A fiatal játékos elmondta, nehéz volt kiheverni a Veszprém elleni kupavereséget, de most már kár azon keseregni:

Ezen a héten kizárólag csak rájuk készültünk. Minden reggel videóztuk a játékukat, elemeztük, hogy védekezésben és támadásban hogyan tudnánk őket megállítani. Nincs mitől félnünk, nekik megyünk és egy szép álmunk válhat valóra, ha nyerünk. Ha ez sikerül, akkor a visszavágón bármi megtörténhet, mivel a tét a kölni Final Fourba jutás.

Fel kell vennünk a ritmusukat, de néha lassítani kell a játékukat, mivel a jó védekezésükből sok lerohanást szoktak vezetni, de rendezett fal ellen is gyorsan képesek helyzetet kialakítani. Ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, kiváló védekezésre és kapusteljesítményre lesz szükségünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik