Sport

Kézi-BL: háromgólos előnyre tett szert a Telekom Veszprém

A Veszprém a BL-ben a horvát PPD Zagrebeen keresztül és kettős győzelemmel jutott a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A sorsolás úgy hozta, hogy a Final Fourba jutásért azt a Montpellier-t kell legyőzniük Nagy Lászlóéknak, akikkel legutóbb a 2014–2015-ös kiírás csoportkörében találkoztak és oda-vissza megverték őket.

Azonban ez a Montpellier már nem a három évvel ezelőtti csapat. A Lidl Starligue-ben 16 győzelemmel és 6 vereséggel jelenleg a Saint-Raphaellel holtversenyben a 3. helyen állnak, de ami még lényegesebb, a BL idei csoportkörében tízből nyolc mérkőzést nyertek, míg az egyenes kieséses szakaszban az ukrán Motor Zaporizzsját és a címvédő Kielcét is oda-vissza verték. Különösen ez utóbbi intett óvatosságra a szombati odavágó előtt, meg az, hogy a franciák kapusa, Vincent Gerard az eddig lejátszott 22 bajnokiján 224 védést mutatott be, ami azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan 10,18 védése, és meccsenként átlagosan 37%-os védési mutatója van.

Első félidő

A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, a két csapat fej-fej mellett haladt 7-7-ig és a kapusok remekeltek.. Ekkor már a 15. percnél állt az óramutató, és azért fontos csak ez, mert a vendégeknél hat perces gólcsend köszöntött be, aminek köszönhetően a 21. percben a mérkőzés folyamán először kétgólos előnyre tett szert a Veszprém, amit a szünetig háromra növelt a hazai csapat.

Második félidő

A második félidőre 13-10-es vezetéssel fordultak a felek. A Montpellier elég keményen próbált védekezni, amit az is jelzett, hogy a kezdés után alig telt el két perc, amikor Bonnefond ledózerolta Pálmarssont, amiért a mérkőzés folyamán megkapta a harmadik kétperces kiállítását is, mehetett zuhanyozni.

A veszprémi Aron Palmarsson beverte a hétméterest és végül hat gólt szerzett (Fotó) MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Veszprém három gólon tartotta a vendégeket, néha néggyel is vezetett, amit Xavi Sabaté mester 12 perccel a találkozó vége előtt, 21-18-as állásnál elégelt meg. A spanyol edző időt kért, és úgy látszik elmagyarázta, hogy mit kell tenni a nagyobb arányú győzelem érdekében, mert az 53. percig egy újabb ötperces francia gólszünet után már hattal ment a Veszprém (24-18).

Két gyors góllal próbált felzárkózni a Montpellier, a Veszprém pedig mintha fáradni látszott volna, mert két perccel a vége előtt két gólra, 25-23-ra zárkóztak fel a franciák, Sabaté ki is kérte a második idejét. Pálmarsson fogadta meg a tanácsát, és alakította az állást 26-23-ra. A Montpellier is kikérte utolsó idejét, a spori leküldte Sulicot és az elég feszült végjáték egy sikertelen időn túli szabaddobással záródott. A Veszprém háromgólos előnnyel várja a jövő heti visszavágót.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Telekom Veszprém–Montpellier (francia) 26-23 (13–10) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik