Sport

Hoki-vb: Éreznünk kell, hogy mi érkeztünk magasabb szintről

Szombaton kora délután a házigazda Ukrajna ellen kezdi meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A-világbajnokságon. Az ellenfélnek sok a hiányzója, de így is rendkívül képzett társaságot kell legyőznie a mieinknek.

Ha tudjuk azt a sebességet diktálni, amit tervezünk, az nehezen lesz kezelhető számukra. Ha túl sok helyet hagyunk, ha eltérünk attól, amit játszani szeretnénk, akkor viszont bizonyosan tudnak nekünk fájdalmat okozni. A felkészülés elején a védekező harmadbeli játékunk és a korongkihozatalunk volt problémás, de ezt indokolta az edzőpartnereink színvonala is. Viszont éppen általuk ezt olyan magas szintre emelhettük, ami másképpen nem lett volna lehetséges. Általában szeretnénk egyszerű hokit játszani, ugyanakkor éreznünk kell, hogy mi érkeztünk magasabb szintről. Nem lebecsülve senkit – hiszen mindegyik ellenfelünk nagyon erős –, de kell hogy legyen egészséges magabiztosságunk, hogy van bennünk elég erő ahhoz, hogy az idén visszajussunk az elitbe, és erre ne kelljen sem hetven, sem hét évet várnunk.

-idézi az NSO Majoross Gergelyt, a magyar válogatott másodedzőjét. 

Bartalis Istvánék hétfőn este Ausztria, kedden délután Dél-Korea, csütörtökön pedig Lengyelország ellen lépnek jégre. A csoportkört pénteken Kazahsztán ellen zárják a mieink.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Bekkek: Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kalvin Sagert (Fehérvár AV19), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (Debreceni HK), Kevin Wehrs (Villach, osztrák)
Csatárok: Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Benk András (Újpest), Csányi Karol (Újpest), Keegan Dansereau (DAB), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Andrew Sarauer (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Budapest), Vas János (Fehérvár AV19)
Kapus-vésztartalék: Arany Gergely (MAC Budapest)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik