Sport

Hoki-vb: Bartalis csódagóllal szívatta az ukránokat, mozgalmas meccset nyert a magyar csapat – videó

A házigazdák ellen 5-3-ra nyertek a mieink a divízió 1/A világbajnokság első mérkőzésén.

Szombaton kora délután a házigazda Ukrajna ellen kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A-világbajnokságon.

Nekünk ugrott az ellenfél a meccs legelején, Rajna Miklósnak többször is hárítania kellett, majd a túloldalon Galló Vilmos okozott némi veszélyt a kapu előtt.

Georgi Kichát állították ki a játékvezetők, Erdély Csanáddal szemben szabálytalankodott az ukrán. Sőt, 42 másodpercig kettős emberelőnyben támadhattunk, de Hári János lövése után Eduard Zakharchenko óriásit védett többször is.

Galló próbálkozott kétszer is, de csak nem akart megszületni az első magyar gól. Emberhátrányba kerültünk, Kevin Wehrs ült le a padra. Rajna több bravúrral vétette észre magát.

Szirányi Bence hibázott nagyot a kapunk előtt, de Nikita Butsenko lövése után szerencsénkre a kapufán csattant a korong. Kalvin Sagert nagy passzt kapott, de közeli próbálkozását védte az ukrán portás.

A 14. percben Kuzmik góljával kerültek előnybe az ukránok, Sagertről pattant be a korong a kapunkba. Jött a gyors válasz a túloldalon, Bartalis István a lábai között húzta be a korongot az ukrán kapuba. Fantasztikus megoldással villant a csapatkapitány.

Keegan Dansereau fonákkal veszélyeztetett, centikkel vétette el a felső sarkot.

II. harmad:

A második harmad 20. másodpercében Vas János talált be, fordítottak a mieink. Egy kapusról kipattanó korongot pofozott a kapuba a 33 éves játékos.

Nagy nyomás alá került Rajna kapuja, de állta a sarat a magyar védelem. A 28. percben Butsenko szánta el magát lövésre, a magyar kapusról pedig becsorgott a korong.

A második harmad hajrájában a semmiből szereztek vezetést az ukránok, Butsenko már a második gólját rámolta be a kapunkba egy nagy védelmi hiba után.

III. harmad:

Roman Blagoy kiállítása révén emberelőnybe kerültünk. Galló próbálta meg a kapuba kotorni a korongot, de nem járt sikerrel.

Hári is megeresztett egy lövést, de lejött a blokkról a próbálkozása. A túloldalon Nagy Krisztián szabálytalankodott, így mi fogyatkoztunk meg két percre.

Megúsztuk kapott gól nélkül, Szirányi keveredett előre, majd Zakharchenkóba bombázott. Kettő az egyben hozhatták a korongot az ukránok, Rajna kritikus pillanatban hárított.

Tíz perccel a vége előtt Sarauer Andrew kapott parádés passzt Wehrstől, majd lőtt, a kapus alatt pedig átcsorgott a korong a gólvonalon.

Vas parádés cselsorozat után tüzelt, kicsit vétette csak el a célt. Az ukrán kapu előtti kavarodás után Dansereau pofozta be a játékszert, ismét mi vezettünk hét perccel a vége előtt.

A hajrában emberelőnybe kerültek a mieink az ukránok lehozták a portást, Hári pedig az üres kapuba küldte a korongot, 5-3-ra nyertek a mieink.

Hétfőn este Ausztria ellen folytatja szereplését a magyar válogatott a világbajnokságon.

Divízió 1/A világbajnokság, csoportkör, 1. forduló, végeredmény:

Ukrajna – Magyarország 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik