Sport

Nem jött össze a bravúr a Fradinak a BL-negyeddöntőben

Fel volt adva a lecke a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, hiszen 5 gólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a címvédő ellen.

3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd zsinórban három román gól következett. Kovacsics Anikó találatával lett 5-6, majd Marija Jovanovic egyenlített.

Ezt követően megint elhúzott hárommal a Bukarest, de sikerült felzárkóznia a Fradinak. Kovacsics a 25. percben hétméterest értékesített, így már a magyar csapat volt előnyben (13-12).

Isabelle Gulldén egyenlített a félidő hajrájában, de Jovanovicé lett a slusszpoén, nagyon kilőtte a jobb felsőt az FTC-játékos. Bíró Blanka a dudaszó pillanatában hárított lábbal, 15-14-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

Manea-góllal indult a második játékrész, majd felváltva születtek a gólok a negyeddöntőn. Schatzl Nadine parádés cunderrel egalizált a 40. percben.

Gulldén újabb találata után ismét kettővel vezettek a vendégek, Nerea Pena ugyan szépített, de Bianca Bazaliu bombagóllal lökte a szakadék szélére a zöld-fehéreket.

Schatzl már az ötödik gólját lőtte a hajrában, Szucsánszki Zita lerohanása után pedig Carmen Martín talált be (25-26). Lukács Viktória egy szép indítás után értékesített egy ziccert, 26-27 lett a vége. A címvédő kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, végeredmény:

FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti (román) 26-27 (15–14)
Továbbjutott a CSM Bucuresti 57-51-es összesítéssel. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik